Şengal: PKK para karşılığı Irak’lı IŞİD’lileri ailelerine teslim ediyor

Şengal: PKK para karşılığı Irak'lı IŞİD'lileri ailelerine teslim ediyor

 

PKK’nin Şengal’deki yapılanmasının insan ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına dair bilgiler gelmeye devam ediyor. PDK Şengal Koordinatörü Guhdar Elî Coqî, PKK’nin para karşılığı Şengal sınırında IŞİD teröristlerini ailelerine teslim ettiğini söyledi.

BasNews’e konuşan PDK Şengal Koordinatörü Guhdar Elî Coqî, “PKK, her gece Şengal’in Sinunê ve Xanesor sınırında silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor” dedi.

Guhdar Elî Coqî PKK’nin, Irak ordusu ile anlaşmalı IŞİD terör örgütü ile kaçak ticaret yaptığını kaydetti.

PDK’li yetkili, PKK’nin  Suriye ve Rojava Kürdistanı’ndaki Iraklı IŞİD tutuklularını birkaç bin dolar karşılığında Irak’taki ailelerine ve Arap aşiretlerine teslim ettiğini dile getirdi.

Daha önce Guardian gazetesi de Rojava’daki IŞİD’lilerin para karşılığı serbest bırakıldığına dair bir rapor hazırlamıştı.

The Guardian, YPG’nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD mensubu tutukluları para karşılığında serbest bıraktığını yazdı.

Guardian’ın haberine göre; serbest bırakılma formlarında tutuklular 8 bin dolar karşılığında serbest kalabiliyorlar.

Raporda, ödeme yaptıktan sonra serbest kalan tutukluların tekrar bir silahlı organizasyona katılmayacağı ve Rojava ve Suriye’nin Suriye Demokratik Güçleri kontrolündeki bölgelerinden çıkacağına dair bir kağıt imzaladığı belirtilmişti.

Bunun dışında da pek çok kaynak Şengal üzerinde yapılan insan ve uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin belgeler yayınlamıştı.

Diğer Haberler