HDP’li vekil Tayyip Temel Barzani’ye ve taraftarlarına küfür etti

HDP’li vekil Tayyip Temel Barzani’ye ve taraftarlarına küfür etti HDP; PKK, Twitter, Sosyal Medya

HDP’li vekil Tayyip Temel Twitter hesabından başka bir hesaba yorum yapan bir vatandaşa küfretti. Gelen tepkiler üzerine hesabım çalınmıştı dedi.

HDP Van Milletvekili Tayyip temel iki gün önce Twitter hesabı üzerinden bir vatandaşın bir fotoya yaptığı yoruma “hadi git, Erdoğan’ın uşağı Barzani’nin köpeği, onlar Öcalan’ın düşüncesi ile özgürlüğü görüyor” dedi. Tayip Temel’in yaptığı yoruma sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki geldi. Bunun üzerine Tayyip Temel bir saat sonra adresinin ele geçirildiğini iddia etti. Twitter adresinde “Kısa süreliğine faşist hesaplar adresimi ele geçirmişti, Kürt düşmanı ifadeler paylaşıldı, fakat hesabı geri aldık” dedi. Fakat sosyal medya kullanıcıları Tayip Temel’in açıklamasını kabul etmedi ve kendisini sahtekarlıkla suçladı.

Mavi tık korumalı hesapların çalınması zordur

Milletvekili olan Tayyip Temel mavi korumalı hesap kullanıyor. Böyle bir hesabın ele geçirilmesi çok zordur. Tayyip Temel’in iddia ettiği gibi basit bir faşist gurup tarafından ele geçirilemez. Eğer adres başka bir telefondan açılırsa zaten anında adrese koruma gelir. Ayrıca bu anlık olarak ilgili kişiye iletilir.

Tayyip Temel’in yazdığı Tweet’in tepki alması sonucu olayı kapatmak için “hesabım ele geçirildi” yalanına baş vurduğu belirtiliyor.  Tayyip Temel’in özür dilemek yerine böyle bir yalana başvurmasına da Kürtler tepki gösterdi.

Herkes Tayyip Temel’in ek bir hesap kullandığı yanlışlıkla diğer hesap üzerinden yazacağını resmi hesabından yazdığını düşünüyor.

Kürtler soruyor: Temel, Kürtlere ulusal birlik çağırısı yapa bilir mi?

Tayyip Temel’in yanlışlıkla resmi adresinde yazdığı düşüncelerin Temel ve bağlı olduğu siyasi camianın gerçek fikri olduğu konusunda hem fikir. Bu nedenle yaptıkları “ulusal birlik ve Kürdistani değerlerler” konusundaki çağrılarda da samimiyetsizlik de ortaya çıkıyor.

Ayrıca başka hangi vekiller ve PKK kadroları resmi olmayan hesaplardan Kürdistani çevreleri tehdit ettiği ve hakaret ettiği de başka bir tartışma konusun oldu.

Tayyip Temel kimdir?

Aslen Hakkarili olan Temel 1990’lı yılların sonunda PKK’ye katılan bir isim. Üniversiteden atıldıktan sonra PKK çalışmalarına katılan temel bir müddet sonra PKK’nin Türkiye çalışmalarında yer almak üzere görevlendiriliyor.

Tayyip Temel 2000 yılından bu yana PKK gençlik çalışmaları, Kürt dili, Kürt medyası çalışmalarının yanı sıra PKK’nin Türkiye Koordinasyonunda yer alan bir isim. Şu anda da HDP içinde PKK temsilcisi olarak bulunuyor. PKK ile HDP’li vekiller arasındaki iletişim Tayyip Temel ve başka bir iki isim üzerinden sağlanıyor.

Darka Mazi’nin baş vurduğu Türkiye’de HDP çevresi Tayyip Temel’in aşırı sekter, sığ yaklaşımları ve vekilleri baskı altına alması nedeni ile HDP içinde istenmeyen bir isim olduğu belirtiliyor. Temel’in özellikle geçen yıl gerilla olan kardeşinin Türkiye’ye teslim olmasından sonra daha da sekterleştiği ve kendini PKK’ye ispatlamak için daha radikal tutumlar aldığını belirtiliyorlar.

100 yılı aşkın Kürt mücadelesinin sembolü olan Barzani hareketine Tayyip Temel’in yaptığı hakaret oldukça dikkat çekicidir. Türk faşistlerine kardeşlik, bir aradanlık öğütleri veren Temel’in Kürtlere seviyesiz yorumlarda bulunması gerçek kimliğini ortaya koymaktadır.

Diğer Haberler