PYD asayişinin gazetecilere zulmü devam ediyor: Bu kez Derik’te Ehmed Sofi kaçırıldı

PYD asayişinin gazetecilere zulmü devam ediyor: Bu kez Derik'te Ehmed Sofi kaçırıldı

 Rojava’nın Derik kentinde PYD’ye bağlı asayiş güçleri Suriye Kürdistan Demokrat Partisi(PDK-S) üyesi ve gazeteci Ehmed Sofî’yi kaçırdığı bildirildi.

Dün gece PYD asayiş güçlerinin PDK-S üyesi ve gazeteci Ehmed Sofî’nin Bane Qesrê köyündeki evine baskın düzenleyerek Kürt siyasetçiyi kaçırdığı bildirildi.

PDK-S üyesi Ehmed Sofî’nin aynı zamanda ARK TV ve Rêbaz News’in muhabirliğini yapıyordu. Ehmed Sofî 2018 Ekim ayında da PYD asayişi tarafından kaçırılmış 6 Aralık 2019 tarihinde serbest bırakılmıştı.

Rojava’da PYD asayişi son dönemde Kürt gazetecilere ve Kürt medyasına yönelik baskılarını arttırdı.

PYD asayişi Şubat’ın 5’inde ARK TV kanalı muhabiri Sabri Faxri ve  Yekiti Media muhabiri Bawer Mela Ahmed’i Qamişlo’da kaçırmıştı.

19 Ocak’ta da  PYD’ye bağlı bir grup, Hesekê kentinde Yekiti Media’nın internet sitesi muhabiri gazeteci Jîndar Barakat’ı kaçırarak vahşice işkence ederek yol kenarına atıldığı kaydedildi.

Rojava Özerk Yönetimi daha önce de Kürdistan Bölgesi’nin TV kanallarının ruhsatını iptal etmiş, muhabirlerini alı koyarak kaba işkenceye tabi tutmuştu.

Daha önce de  Özerk Yönetim Agence France-Press(AFP) Kürt foto muhabiri Delil Süleyman’ın “devrime hizmet etmediği” gerekçesiyle çalışma ruhsatına el koydu

Diğer Haberler