Kürt liderlerden 56’ıncı Münih Güvenlik Konferansı’nda diplomasi atağı  

Kürt liderlerden 56’ıncı Münih Güvenlik Konferansı’nda diplomasi atağı   Mesrur Barzani, Neçirvan Barzani,

Dünyanın önemli platformlarından olan Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2022) bugün başlıyor. Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani de konferansa katılmak üzere Münih’te bulunuyorlar. Her iki Kürt liderde diplomatik görüşmeler için bir zemin haline getirildi. Birçok devlet bakanı ile üst düzey görüşmeler yapıldı. Bazı görüşmelerde bölgede güvenlik ve siyasal konularda iş birliği tartışılırken bazı görüşmelerde ise ekonomik iş birliği öne çıktı.

Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani konferans oturumlarına katılmadan önce çok sayıda devletin dışişleri bakanları ile bir araya geldiler.

Başkan Barzani’nin ilk toplantısı Vatikan’ın Dışişleri Bakanı Paul Richard Gallagher ile oldu. Ayrıca Başkan Neçirvan Barzani, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile de görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani, Birleşik Arap Emirlikleri Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan Bin Ahmed Al Cabir ile bir araya geldi.k Lübnan Başbakanı Necib Mikati’de başkan Barzani’nin görüştüğü isimlerden.

Başbakan Mesrur Barzani, Münih’te İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile bir araya geldi. Ayrıca Türkiye Savunma Bakanı Hulisi Akar ile de bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu önemli görüşmede IŞİD’in tehditleri ve Irak’taki durumun ele alındığı açıklandı.

Diğer Haberler