Vali Teter: Irak Federal Mahkemesi’nin kararına karşı Kürdistani tavır konulmalı

Vali Teter: Irak Federal Mahkemesi'nin kararına karşı Kürdistani tavır konulmalı

 Duhok Valisi Elî Teter, Kürdistani siyasi tarafların Irak Federal Mahkemesi Kürdistan Bölgesi’nin gaz ve petrol yasasına ilişkin aldığı karar karşı ulusal tavır göstermesi gerektiğini söyledi.

DuhokValisi Elî Teter Irak Federal Mahkemesi’nin kararına ilişkin Facebook hesabında bir yazı yazarak, “Bu karar şüpheli ve siyasidir” ifadelerini kullandı.

Elî Teter yazısında şu ifadelerini kullandı: “Eğer Kürtler Irak’ın ne mahkemelerinin, parlamentosunun ve kurumlarının aldığı kararlar ile talimatları dinleseydi ne Kürt kalırdı ne Kürdistan. Hepimiz bu şöven karar karşı Kürdistani ve ulusal tavır içerisinde olmalıyız. Çünkü bu kararın siyasi olduğuna dair en ufak bir şüphemiz yoktur.”

Duhık Valisi “Kürdistan Bölgesi kaç yıldır Irak Anayasası’nın uygulanması için çağrıda bulunuyor. Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetlerinin en temel sorunu Anayasası’nın uygulanmamasıdır. Irak Federal Mahkemesi Anayasa uygulanmadığında neredeydi?” dedi.

Duhok Valisi sözlerini şöyle tamamladı: Kürdistan halkının meşru hakları, özgürlüğü ve kaderi 7 kişinin (mahkeme üyesi) kararına bağlanamaz.”

Diğer Haberler