Mesud Barzani Irak Federal Mahkemesinin kararına cevap verdi: “Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarını tüm gücüyle savunacağını herkese duyuruyoruz”

Barzani Irak Federal Mahkemesinin kararına cevap verdi: "Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarını tüm gücüyle savunacağını herkese duyuruyoruz”

Başkan Mesud Barzani, “Irak Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve doğal gazına ilişkin verdiği karar tam bir siyasi karardır ve federal Irak anayasasına aykırıdır” dedi.

Başkan Mesud Barzani, Irak Federal Mahkemesi’nin bugün, Kürdistan Bölgesi’nin gaz ve petrol yasasının “Irak anayasasına aykırı olduğuna ve ihraç gelirlerinin Bağdat’a teslim edilmesi gerektiği” yönünde karar alması üzerine bir açıklama yaptı.

Mesud Barzani açıklamasında, “Irak Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve doğalgazına ilişkin verdiği karar tam bir siyasi karardır ve federal Irak anayasasına aykırıdır. Hem Irak hükümeti hem de Kürdistan Hükümetinin petrol ve doğal gaz konularında anlaşmaya varabileceğini umuyoruz. Bununla birlikte Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarını tüm gücüyle savunacağını herkese duyuruyoruz” dedi.

Diğer Haberler