Şeladize: Bir sivil daha TSK ve PKK arasındaki çatışmaların kurbanı oldu

Şeladize: Bir sivil daha TSK ve PKK arasındaki çatışmaların kurbanı oldu

Türk savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında Duhok’un Şeladize nahiyesinde bir sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

 Şeladize Nahiye Müdürü Rizgar Ubeyd dün Türk savaş uçakların bölgeyi bombalaması sonucu Nerwa Rekan’daki köyünü ziyaret eden Husên Haydar isimli 45 yaşındaki bir vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Ubeyd, sivillerin Türk hava saldırılarının beklendiği sınır bölgelerini ziyaret etmekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Şeladize Nahiye Müdürü “Husên Haydar, köyünü ziyaret ettikten sonra Salı günü kayboldu. Ailesi günün ilerleyen saatlerinde onu aramaya başladı ve köye yakın bir yerde cesedini buldular” dedi.

Türkiye, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerindeki askeri noktalarına hava saldırılarına ve sınır ötesi bombardımanlara devam ediyor. PKK ise sivil yerleşim yerlerinde üslenerek sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. TSKT’da sivilleri vuruyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde PKK’nin köylere kazdığı tüneller nedeni ile de onlarca sivil zarar görmüş ve köylülere ait bağ ve bahçeler yanmıştı.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti, PKK’yi Kürdistan Bölgesi’ndeki yerleşim yerlerine yakın askeri nokta kurduğu için sivillerin hayatını riske atan Türk saldırılarını neden olmaktan dolayı defalarca uyardı. Kürdistan Bölgesi Hükümeti bir çok kez PKK ile Türkiye arasındaki savaşın barışçıl ve diyalog yöntemiyle çözülmesi çağrısı yaptı.

Diğer Haberler