Çocuğu kaçırılan aileler Ciwanen Şoreşger’in bürosuna saldırdı

Çocuğu kaçırılan aileler Ciwanen Şoreşger’in bürosuna saldırdı

PKK’nin Rojava’da faliyet yürüten gençlik hareketi Ciwanen Şoreşger isimli gurubunun çetevari pratikleri devam ediyor. Çocuk yaştaki çocukları kaçırarark savaşçı yapmaya çalışan Ciwanen Şoreşger isimli çete gurubuna halk artık tepki gösteriyor. Rojava’da çocukları kaçırılan bir gurup aile Ciwanen Şoreşger’in bürosuna saldırdı.

PKK’ye bağlı gençlik hareketinin Rojava’daki küçük yaştaki çocukları kaçırması gündemden düşmüyor. Sadece geçtiğimiz ocak ayı içinde sadece ailelerinin medyaya bilgi verdiği 10 çocuğun adı geçti.

Darka Mazi’nin Rojava’daki kaynaklarının bildirdiğine göre bazı aileler artık çocuklarını almak için Ciwanen Şoreşger’in büro ve merkezlerine saldırıyor.

Geçtiğimiz günlerde PKK tarafından kaçırılan üç çocuğun ailesi de çareyi Ciwanen Şoreşger’in merkezine saldırmakta buldu. Olay, Haleb’in Fafine köyündeki Berxwedan kampında yaşandı. Türkiye’ye bağlı çetelerin zulmünden kaçan Efrin’liler bu kez Ciwanen Şoreşger çetelerinin zulmüne uğradı. Biri kız üç çocuk kaçırıldı. Bu çocuklardan birinin isminin Hesen Abdu Menan olduğu da Darka Mazi’ye ulaşan bilgiler arasında.

7 Ocak’ta kaçıralın çocuklar için aileler Berxwedan kampındaki Ciwanen Şoreşger bürosuna saldırdı. Ciwanen Şoreşger kadroları kampı terk etmek zorunda kaldı. Aileler örgüte ait büroyu yakmak istedi. Fakat PKK kadrosu ayrıca kaçırılan çocuklardan birinin de akrabası olan Seyran isimli bir kadın aileleri engelledi.

Diğer Haberler