Ela Talib Ezidilerin 21014 yılındaki katilamının yeni ayrıntılarını anlattı: Kürtlere kendi çocuklarının etlerini yedirdiler

Ela Talib Ezidilerin 21014 yılındaki katilamının yeni ayrıntılarını anlattı: Kürtlere kendi çocuklarının etlerini yedirdiler

IŞİD teröristlerinin Kürtlere yönelik vahşetinin ayrıntılarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Telafer’den kaçırılan Kürt kadınlara çocuklarının etlerini yedirildiği ortaya çıktı.

BasNews’e konuşan Musul’un Telafer İlçesi PDK Teşkilatı Sorumlusu Ela Talib, 2014 yılında Telafer’dan 30 Ezdi Kürt kadının çocukları ile kaçırıldığını anne ve çocukların birbirinden ayrıldığını, 2 gün boyunca kadınlara yemek verilmediğini söyledi. Talib iki günün ardından kadınlara et yediren teröristlerin “Yediğiniz et çocuklarınızın etiydi” söylediğini aktardı.

Ela Talib konu hakkında şu ayrıntıları paylaştı: “IŞİD teröristleri Telafer’e büyük zarar verdi. Ancak Telafer halkı geleneksel  ve aşiret yapılanmasına sahip olduğu için gördükleri zulmden bahsetmekten kaçınıyorlar. IŞİD teröristleri 2014 tarihinde 30 Ezdi Kürt kadınını çocukları ile birlikte kaçırdılar ve hepsini çocuklarından ayırdılar.

Bu kadınlara 2 gün boyunca yemek verilmedi. İki gün sonra kadınlara et yemeği verildi. Et yemeğini yiyen kadınlara IŞİD teröristleri “Yediniz etler kimin biliyor musunuz? Çocuklarınızın” dediler.

Ancak bu korkunç olaydan Telafer halkı bahsetmez, çünkü aşiret sahibiler ve kadınlarının kaçırıldığını kimsenin bilmesini istemiyorlar.”

PDK yetkilisi Ela Talib, 2014 tarihinde IŞİD teröristlerinin saldırısı olduğunda Telafer’da halkının  büyük çoğunluğunun(Arap, Türkmen) teröristlere destek verdiğini belirterek,  saldırılar döneminde bir çok aile katledildiğini, IŞİD ile işbirliği yapanların ise  yurtdışına kaçtığını, teröristlerin temizlenmesi ile birlikte  IŞİD’e yardım edenlerin bazılarının evlerine döndüğünü kaydetti.

Telafer’dan IŞİD teröristlerinin kaçdırdığı Ezdi Kürt kadınları ve çocuklarının akıbetine ilişkin ise Ela Talib şunları söyledi: “IŞİD’e katılan ailelerin bazıları, Suriye, Türkiye’ye kaçtılar. Kaçırılan Kürt kadın ve çocukların bazılarını yanlarında götürdüler. Bölgede IŞİD ile işbirliği yapan ailelerin yakınları Şeyhler, aşiret üyeleri, muhtar ve emniyet güçleri içerisinde varlar. Onlar üzerinden bu kadın ve çocukların akıbetini öğrenmeye çalıştık. Ancak bu kişiler IŞİDli yakınları ile hiçbir ilgilerinin kalmadığını söylediler ve şimdi Telafer’e dönüyorlar.”

Telafer İlçesi PDK Teşkilatı Sorumlusu Ela Talib, Telafer halkının hepsinin IŞİD’e destek vermediğini teröristler geldiğinde halkın ikiye bölündüğünü bazılarının IŞİD ile birlikte zulüm ve katliam yaptığını ve bölge kurtarıldığında kaçtıklarını söyledi. IŞİD’i benimsemeyenlerin de saldırı dönemi göç ettiklerini belirterek, bölgeye dönen ailelerin IŞİD’e destek verip vermediklerinin iyi araştırılması gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler