PKK ve IŞİD’in beraber çalıştığına dair belgeler var

PKK ve IŞİD'in beraber çalıştığına dair belgeler var

Kürdistan Bölgesi Üst Düzey Askeri Yetkilisi General Ebdulxaliq Telet yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile IŞİD’in Şengal’de birlikte çalıştıklarına dair ellerinde somut belgelerin olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Irak Ordusuyla kurulan ortak güçlerin Kürdistan Bölgesi Temsilcisi General Ebdulxaliq Telet, PKK’nin Şengal’deki varlığının bölge açısından büyük bir tehdit olduğunu, bölgede kaldıkları sürece istikrarın oluşamayacağını ve Ezdi Kürtlerin yurtlarına dönemeyeceklerini dile getirdi.

PKK ile IŞİD’in Şengal’de birlikte çalıştıklarına dair ellerinde somut belgelerin olduğuna dikkat çeken Telet açıklamasında, IŞİD’lilerin Suriye’den Irak’a geçişlerine PKK’nin yol verdiğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda Irak Hükümetine çağrıda bulunan General Ebdulxaliq Telet, PKK ve bütün yasadışı güçlerin Şengal’den çıkartılması gerektiğini, aksi halde bu güçlerin buradaki varlıklarını sürdürmeleri halinde bölgenin daha da karmaşık bir duruma gireceğini ve düzelemeyeceğini söyledi.

Diğer Haberler