Ciwanen Şoreşger’in kaçırdığı çocuğun annesi isyan etti

Ciwanen Şoreşger'in kaçırdığı çocuğun annesi isyan etti

 Rojava Kürdistanı’nda Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) bağlı Cîwanen Şoreşger çeteleri tarafından  kaçırılan Mihemed Azad Hesen isimli 14 yaşındaki çocuğun annesi Suriye Demokratik Güçleri’ne (HSD) çağrı yaparak çocuğunun serbest bırakılmasını talep etti.

Mihemed Azad Hesen geçtiğimiz ayın 26’sında Hesekê kentinde PKK’ye bağlı “Devrimci Gençlik” tarafından kaçırılmıştı ve şimdiye kadar da nerede olduğu bilinmiyor.

Çocuğu kaçırılan anne Suriye İnsan Hakları Gözlemevi aracılığıyla Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve HSD yetkililerine çağrıda bulunarak, çocuğunun serbest bırakılmasını ve evine geri getirilmesini istedi.

Rojava Kürdistanı’nda şimdiye kadar küçük yaştaki bir çok erkek ve kız çocuğu PKK silahlı güçlerince kaçırılımış ve ailelerin ulaşamayacağı alanlara götürülmüş. Çocukları kaçırılan aileler bu durumdan çok endişeliler ve sürekli olarak PKK yetkililerine çağrıda bulunarak çocuklarının bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyorlar fakat PKK yetkilileri bu çağrıları kulak ardı ediyorlar.

Diğer Haberler