Helbusi’den krizi aşmak için girişim: Cumhurbaşkanlığı yeni adaylık başvurusu için üç gün süre verdi

Helbusi'den krizi aşmak için girişim: Cumhurbaşkanlığı yeni adaylık başvurusu için üç gün süre verdi

 Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, cumhurbaşkanı adaylığı için 3 gün ek süre verildiğini açıkladı. 3 gün süresi içerisinde partiler veya kşiler yeni aday gösterebilecek.

Irak medyasında yer alan haberlere göre, Irak Parlamentosu bugünden başlamak üzere cumhurbaşkanlığı için 3 günlük adaylık süreci başlattı. Aday olmak isteyen isimlerin 3 gün içerisinde adaylıklarını açıklaması gerekiyor.

Irak federal Mahkemesi, PDK’nin cumhurbaşkanı adayı Hoşyar Zebari’nin adaylı sürecini askıya almış, dün Irak Parlamentosu cumhurbaşkanlığı seçimi için yeterli sayıda toplanamadığı için seçim gerçekleşmemişti. Nitekim seçim sonrası blok oluşturan PDK, Sadr Hareketi, Taqaddum ve Azim koalisyonu oturumu protesto etmişti.

Irak cumhurbaşanlığı için 25 aday bulunuyor. Kürtlerin cumhurbaşkanlığı yaptığı Irak’ta 25 adaydan şansı en yüksek isim Hoşyar Zebari görünüyordu. Ancak YNK’li iki milletvekilinin itirazı başvurusu üzerine seçime bir gün kala Irak Federal Mahkemesi Zebari’nin adaylığını askıya almasıyla kriz yaşanmıştı.

Diğer Haberler