Ezidi dramı: Kaçırılan iki Ezidi çocuk HSD denetemindeki cezaevlerinde bulundu

Ezidi dramı: Kaçırılan iki Ezidi çocuk HSD denetemindeki cezaevlerinde bulundu

Rojava Kürdistanı’ndaki IŞİD tutuklularının kaldığı cezaevinde IŞİD’in kaçırdığı 2 Ezdi çocuk bulundu. Aileleri çocuklarının serbest bırakılarak evlerine geri getirilmesini istiyor.

2014 tarihinde Şengal’de IŞİD teröristlerince kaçırılan 2 Ezdi çocuğunun HSD’nin cezaevlerinde oldukları ortaya çıktı. Aileler çekilen fotograflardan çocuklarını teşhis etti.

Şu anda IŞİD teröristleri ile aynı cezaevinde tutulan Ezdi çocuklarının isimleri Riyaz Dexîl Elyas e ve  Seyf Seido.

BasNews’e konuşan Riyaz’ın babası Dexîl Eylas, “Bir yıldan fazla bir süredir oğlumuzun Rojava’daki IŞİD tutuklularının bulunduğu cezaevinde olduğundan haberdarız. Ancak hangi cezaevi olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Dexîl Elyas, kaçırılan oğlunun IŞİD’in son kalesi deyr ez Zor’un Baxoz bölgesinde teslim olan militanların arasında yer aldığını ve daha sonra cezaevine konulduğunu söyledi.

Rojavalı yetkililere çocuklarını serbest bırakma çağrısı yapan acılı baba, bu cezaevlerinde IŞİD’in kaçırdığı başka Ezdi çocukların da olduğunu belirterek, “cezaevlerinde kapsamlı bir soruşturma” yapılmasını ve teröristlere kurban edilen Ezdi çocuklarının serbest bırakılmasını istedi.

Kaçırılan Ezdi çocuk Riyaz’ın babası, çocuklarının IŞİD teröristlerinin kamplarında beyinlerinin yıkandığını belirterek, “Bizim çocuklarımız terörist değil. Sadce zorla alıkonulan mağdur çocuklardır” şeklinde konuştu.

2019 Mart’ında 3 ay süren operasyon ve ABD desteği ile HSD Deyr ez Zor’un Baxoz bölgesindeki son IŞİD bölgesi kurtarılmıştı.

Operasyon sona erdiğinde bölgedeki IŞİD teröristleri ve aileleri HSD’ye teslim oldu. IŞİD’in elindeki son bölge de kurtarılmasına rağmen binlerce Ezdi çocuğu ve kadını henüz bulunmulş değil. En son Rojava’daki IŞİD ailelerini tutulduğu Hol Kampı’nda bir Ezdi Kürt kızı bulunmuştu.

Diğer Haberler