Sadr’dan Haşdi Şabi ve birleşenlerine örtülü yorum: “Bazı yasa dışı terörist gruplar Irak’ı bölgesel bir savaşın içine sürüklemek istiyor”

Sadr'dan Haşdi Şabi ve birleşenlerine örtülü yorum: “Bazı yasa dışı terörist gruplar Irak’ı bölgesel bir savaşın içine sürüklemek istiyor"

 Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Irak’ın komşu ve bölge ülkelere saldırı için bir sıçrama tahtası olarak kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Hükumet bu aktörlerle ciddi bir şekilde ilgilenmeli” dedi.

Mukteda es-Sadr, Twitter hesabından paylaştığı açıklamada, “Bazı yasa dışı terörist gruplar Irak’ı bölgesel bir savaşın içine sürüklemek istiyor. Yemen savaşı ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi bahanesi ile Körfez ülkelerini hedef haline getirmek istiyor” dedi.

Irak’ın bölgesel bir çekişmeye itilmesine karşı olduğunu vurgulayan Sadr, “Yemen savaşı bitmeli diyenlere katılıyorum. İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olanlara da katılıyorum. Ama bu çabalar diyalog yolu ile olmalı, Irak halkını tehlikeye atarak değil” ifadelerini kullandı.

Sadr, Irak’ın yurtdışından gelen emirlere boyun eğmeye değil, barış ve prestije ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Irak’ın komşu ve bölge ülkelerine saldırmak için bir sıçrama tahtası olmamalı” diyen Sadr, hükümetin bu aktörlerle ciddi bir şekilde ilgilenmesi gerektiğini, aksi takdirde ihmal ve sessizliğin sonu düşünülemez sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Diğer Haberler