Emine Şenyaşar’ın çilesi devam ediyor: 13. kez ifade verdi

Emine Şenyaşar'ın çilesi devam ediyor: 13. kez ifade verdi

 Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şanyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar’ın kaybeden Emine Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki ‘adalet nöbeti’ 330’uncu günü geride bıraktı. 330 gündür adliye önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar 13’üncü kez ifade verdi

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, bir kez daha Suruç Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı. Anne ve oğlu dün nöbet sonrası avukatları eşliğinde savcıya ifade verdi. İfadede anne ve oğluna Adalet Nöbeti’nin 239’uncu günü olan 2 Kasım 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önünde beklerken yaşamını yitiren Adil, Celal ve Esvet Şenyaşar’ın fotoğraflarının olduğu dövizler soruldu. Şenyaşar ailesinin, eylemleri ile 2911 Sayılı Kanunun 22’nci Maddesi’ne (Gösteri ve Yürüyüş Kanunu) muhalefet ettikleri belirtildi. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, ifadelerinde bir kez daha adaletin sağlanmasını isteyerek, isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini söyledi. İfadelerin ardından anne ve oğlu serbest bırakıldı.

Adalet Nöbeti boyunca 330 günde Emine Şenyaşar 13 kez, oğlu Ferit Şenyaşar ise 4 kez ifade verdi. Aile, bugün de Suruç’ta ki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemini başlattı.

Şenyaşar ailesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duruma şu sözlerle tepki gösterildi:”Arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş! Ambulansa silahla, parke taşı ile saldırmak suç değil; darp edilmiş ambulansın fotoğrafını adliye bahçesinde yere indirmek suç! Anneye açılan soruşturma sayısı 13 oldu. İsminde adalet olan parti nerde”

Diğer Haberler