Barzani Yardım Vakfı bu kez Şengal dağının yardımına koştu

Barzani Yardım Vakfı bu kez Şengal dağının yardımına koştu

Kürdistan’n8ın tüm parçalarında yaşanan afetler ve olumsuz durumlarda her yere yetişmeye çalışan Barzani Yardım Vakfı geçtiğimiz az yaşanan sel felaketinde aktif rol oynamıştı. Bu kez de kar ve soğuk nedeni ile zorluk yaşayan halka yardım ediyor.

Barzani Yardım Vakfı bu kez, Şengal Dağı’nda yaşamak zorunda kalan Kürt Ezdi göçmenlere yardım etti.

Barzani Yardım Vakfı Ofis Sorumlusu Pîr Deyan BasNews’e konu hakkında açıklamalarda bulundu. Deyan, “ Başbakan Mesrur Barzani’nin talimatıyla Şengal Dağı’na sığınan Kürt Êzdi göçmenlere yardım götürüldü. Serê Kaniyê, Kolka, Kerse ve Milka köy sakinlerine. Öte yandan birkaç gün önce de Şengal Dağı’ndaki Serdeşt Kampı’ndaki göçmenlere yardım götürdük.”

Deyan,” Göçmenlere götürdüğümüz yardımlar her ev için 50 kg. un ve 40 litre de yakacak gaz götürüldü. 1500 aile bu yardımdan faydalandı” dedi.

Barzani Yardım Vakfı Ofis Sorumlusu Pîr Deyan konuşmasını şöyle sürdürdü, ” Şengal Dağı’na çok fazla kar yağdı bu yüzden göçmenler zor durumda olduğu için kendilerine yardım edilmesini istiyor. Bizler de daha önce nasıl ki onların imdadına yetiştiysek yine onların yardımına koştuk.”

Barzani Yardım Vakfı bu kez Şengal dağının yardımına koştu

Diğer Haberler