PAK: 1946’da Mahabad’ta İlan Edilen Kurdistan Cumhuriyeti Tüm Kürdistanlıların Onur Kaynağıdır

PAK: 1946’da Mahabad’ta İlan Edilen Kurdistan Cumhuriyeti Tüm Kürdistanlıların Onur Kaynağıdır Kaynak: PAK: 1946’da Mahabad’ta İlan Edilen Kurdistan Cumhuriyeti Tüm Kürdistanlıların Onur Kaynağıdır

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Basın ve İletişim Bürosu, Mahabad Kürdistan Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 76inci yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1946’da Mahabad’ta İlan Edilen Kurdistan Cumhuriyeti Tüm Kürdistanlıların Onur Kaynağıdır

Kürdistan Cumhuriyeti 75 yıl önce, 22.01.1946 günü Doğu Kürdistan’ın Mahabad şehrinin Çarçıra Meydanı’nda Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazî Muhammed tarafından ilan edildi.

O gün Çarçıra Meydanı’nda Kürdistan’ın dört parçasından da temsilciler hazır bulunuyorlardı.

İran Devleti’nin 17.12.1946 günü Mahabad şehrini tekrar işgal etmesiyle Kürdistan Cumhuriyeti yıkıldı.

Qazî Muhammed ve Kürdistan Cumhuriyeti’nin 15 yöneticisi 31 Mart 1946 günü Çarçıra Meydanı’nda İran Devleti tarafından idam edildiler.

Kürdistan Cumhuriyeti Kürdistan tarihinde onur duyulacak büyük bir tecrübedir.

Kürdistan Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 76. Yıldönümünde, Kürdistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Qazî Muhammed’i, Kürdistan Cumhuriyeti’nin Askeri Komutanı Molla Mustafa Barzani’yi, Kürdistan Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve yarattığı değerlerde emeği olan tüm yöneticileri, emektarları, Kürdistan Cumhuriyeti’nin şehitlerini ve tüm Kürdistan şehitlerini saygıyla anıyoruz.

22.01.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

Kaynak: Rupela Nu

Diğer Haberler