Duran Kalkan’dan “Öcalan-Demirtaş rekabeti” tartışmasına ilginç yorum: Herkes İmralı’ya hesap verecek

Duran Kalkan’dan “Öcalan-Demirtaş rekabeti” tartışmasına ilginç yorum: Herkes İmralı’ya hesap verecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözü tartışılmaya devam ediyor. Erdoğan Öcalan ile Demirtaş arasında bir gerginlik olduğunu iddia ettiği konuşmasına pek çok çevre katıldı. Bunlardan biri de PKK’nin kurucu üyelerinden Duran Kalkan oldu. Kalkan “Sadece Selahattin Demirtaş değil, herkes, hepimiz İmralı’ya hesap vermek durumundayız. En çok da bu sözü söyleyen verecek tabi” yorumunu yaptı.

Kalkan Türkiye’yi akladı

PKK Yürütme Komite üyesi Duran Kalkan ise PKK’nin Avrupa’da yayın yapan Medya TV televizyon kanalına yaptığı açıklama ile Erdoğan’ın sözlerine cevap verdi. Kalkan konuşmasında İmralı cezaevi sistemi için ise Türkiye’yi akladı. Yine suçu emperyalizme ve dış güçlere yıktı.

Kalkan, “Her ne kadar AKP-MHP hükumeti İmralı’yı yürütse de gerçekten de rolleri gardiyanlıktır. Aslında İmralı uluslararası bir zindan, bir rehine odası” diye konuştu. Kalkan’ın bu sözleri doğal olarak Türkiye’yi aklamak anlamına geldi.

Öcalan’ın Türkiye’ye getirildiği 1999 yılından bu yana Abdullah Öcalan kendi tutuklanışında bile Türkiye’nin rolünü gizlemiş ve olayı kendisine karşı yapılan uluslararası bir komplo olarak beyan ederek bu komplonun Türkiye’ye karşı yapıldığını belirtmişti. PKK ve Öcalan pek çok konuda Türkiye’nin rolünü örtüyor. Duran Kalkan’ın Türkiye’yi İmralı için tali planda göstermesi de bu yaklaşımın bir devamı olarak görülüyor.

Herkes İmralı’ya hesap verecek

Kalkan Erdoğan’ın “Edirne, İmralı’ya hesap verecek açıklamasına ise Duran Kalkan ilginç bir cevap verdi. “Evet Önder Apo’ya hesap vermek gerekiyor. İmralı’ya herkes hesap verecek.” dedi.

 İmralı işkence ve tecrit sistemini 23 yıldır böyle tutuluyor. Bundan herkes, hepimiz sorumluyuz.  Orada tutulan her şeye çözüm getirecek bir iradedir, zihniyettir, özgürlük düşüncesidir. Onun böyle tutulması elbetteki sorumluluk yüklüyor. Dolayısıyla evet, sadece Selahattin Demirtaş değil aslında herkes, hepimiz İmralı’ya hesap vermek durumundayız. Eğer böyle ele alırsak en çok hesabı kim verecek? Bu sözü söyleyen verecek tabi, Tayyip Erdoğan verecek.”

Duran Kalkan Tayyip Erdoğan’ı destekledi mi?

Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra Demirtaş ve Öcalan arasında rekabet mi var, neden böyle oldu biçiminde tartışmalar vardı. Duran Kalkan konuşmasında aslında dolaylı biçimde Erdoğan’ın konuşmalarını doğrulamış oldu. Öncelikle Selahattin Demirtaş’ın hesap vereceği gibi bir durumu keskin bir dille ret etmedi. Ayrıca Erdoğan ve İmralı arasındaki ilişkileri de ret etmedi.

Diğer Haberler