Maraş’ta ki Kürdistan Boru hattındaki patlamayı PKK üslendi

Maraş’ta ki Kürdistan Boru hattındaki patlamayı PKK üslendi

Dün gece saatlerinde Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nden geçen Kürdistan Bölgesi petrolünü Türkiye’ye taşıyan petrol boru hattında patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından çıkan yangın, Maraş-Antep kara yoluna da sıçramıştı. Boruda ki patlamadan sonra Petrol yedek hattan gönderilmeye devam etmiş. Akşam üstü ise sorun büyük oranda çözülmüştü.

Boru hattının patlamasında PKK’nin rolü olduğu öğrenildi. Olayı Halkların Birleşik Devrimci Hareketi-HBDH adlı gurup üslendi.

HBDH adı gurup PKK’nin on küçük sol yapı ile beraber oluşturduğu bir yapılanma. Çoğunluğu Rojava ve Gare’de üslenen bu küçük örgütler PKK’nin gölgesinde var olan yapılar. Yani aslında eylem kararını veren güç PKK oluyor.

PKK şehirlerde yaptığı eylemlerin bazılarını YPS bazılarını ise HBDH adı ile üsleniyor. Aslında hepsi aynı örgüt PKK’ye bağlı güçler. Fakat PKK Kürtlerin tepkisini çekecek eylemleri HBDH ile üslenip kendi adını kaybettirmeye çalışıyor.

Petrol boru hattını patlatma eylemi de Kürtlerden tepki göreceği için HBDH üslenmiş görünüyor.

PKK 23 Ekim 2020 tarihinde de Mardin’de ki petrol boru hattını patlatmıştı. Bu olayda Kürtlerden büyük tepki gören PKK bu kez eylemi kendine adına üslenmedi.

Diğer Haberler