ENKS, Nadine Mainza başkanlığındaki USCIRF heyeti ile görüştü

ENKS, Nadine Mainza başkanlığındaki USCIRF heyeti ile görüştü

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, ENKS’den bir heyetin 14 Ocak’ta Rojava’nın Kamışlo kentinde Nadine Mainza başkanlığındaki ABD Uluslararası Din Özgürlükler Komisyonu (USCIRF) heyetiyle görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Nadine Mainza’nın toplantıda bölgede demokratik seçimlerin yapılmasının önündeki engeller, bölge halkının mevcut durumu ve dini azınlıkların haklarıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı belirtildi.

ENKS’nin de dini azınlıkların hakları ve birlikte yaşam kültürünün güçlendirilmesine desteğini ifade ederek, bölgede seçimlerin özgür bir şekilde yapılması, bunun için güvenli bir ortamın oluşturulması da dahil olmak üzere çeşitli konularda anlaşmaya varılması için ENKS ve Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), arasındaki müzakerelerin başarısına bağlı olduğunu vurguladı.

PYD’ye bağlı bazı silahlı grupların ENKS’ye yönelik baskınlarının durdurulması gerektiğinin vurgulandığı görüşmede, insani ve ekonomik faaliyetlerin devamı için Semalka Sınır Kapısı’nın açılması gerektiği gündeme geldiği ifade edildi.

ENKS heyeti görüşmede ayrıca, Afrin, Serêkaniyê ve Girê Sipî’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine yönelik girişimlere değinerek, ABD’nin bu ihlallerin durdurulması için üzerine düşeni yapmasını ve bölge halkına yardım etmesini istedi.

Açıklamada, USCIRF Başkanı’nın tüm bileşenleri temsil eden demokratik bir yönetime ve Semalka Sınır Kapısı’nın açılmasına desteğini dile getirdiği kaydedildi.

Diğer Haberler