Erbil’de Araplara 680 bin ev tapulandığı iddiası yalanlandı

Erbil’de Araplara 680 bin ev tapulandığı iddiası yalanlandı

Kürdistan Bölgesi Emlak Kayıt Genel Müdürlüğü, Erbil’de Arap vatandaşların adına 680 bin evin tapulandığı iddialarını yalanladı.

Erbil’deki bir emlak ofisi sahibi, “Arap vatandaşlar daha çok kiralık ev arıyor. Kürdistan Bölgesi’ne geçici olarak geliyorlar, sonra dönüyorlar” diye belirtti. Kiracı Hakları Derneği daha önce yaptığı açıklamada, Erbil’de Arap vatandaşlara 680 bin evin tapulandığını öne sürmüştü.

K24’ün haberine göre; Kürdistan Bölgesi Emlak Kayıt Genel Müdürü Lokman Omer, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, “Bu rakam doğru değil. Her evde 3 kişi bile oturuyor olsa bu, Erbil’de Arap nüfusunun Kürtlerden fazla olduğu anlamına gelir. Bu yüzden verilen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Ancak yasal olarak Irak vatandaşı olan herkes ev alıp kendi adına tapulayabilir” ifadelerini kullandı.

Lokman Omer, Irak Anayasası’nda mülk edinebilecek kişilerin hangi ulustan olması gerektiğini değil, Irak vatandaşı olması gerektiğinin yazıldığını kaydederek, “Herkesin emlak alım satımı yapma hakkı var. Yani bir Kürt Bağdat’tan ev alabileceği gibi bir Arap da Erbil ve Süleymaniye’den ev alabilir” diye konuştu.

Irak’ın orta ve güney bölgelerinden çok sayıda vatandaş, Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ortamı, farklı etnik ve dini bileşenler arasındaki birliktelik ile temel hizmetlerin sunulması nedeniyle gelip burada yaşamak istiyor.

Diğer Haberler