PKK medyası RojNews bu kez Duhok Ticaret Odası Başkanı adına yalan haber yayınladı

PKK medyası RojNews bu kez Duhok Ticaret Odası Başkanı adına yalan haber yayınladı Semalka, Peşhabur,

 PKK’nin Süleymaniye’de yayın yapan Roj New sitesi Kürdistan Bölgesel Yönetimini karalamak için masa başı haber yapmaya ve haber tahrif etmeye devam ediyor. En son olarak da Duhok Ticaret Odası Müdürü Eyad Hisên’in açıklamalarını tahrif etti.

RojNews’in bugün “Duhok Ticaret Odası Başkanı: Sınır kapılarının kapatılması ekonomiyi olumsuz etkiliyor” manşeti ile yaptığı haber RojNews’in Kurmanci ve Türkçe servisleri tarafından farklı biçimlerde yansıtıldı.
Sorani servisi haberinde Eyad Hisên’in “Kapının kapalı olmasının nedeni siyasi olaylardır. Halk zarar görüyor. Çabalar var kapının tekrardan açılmasını umuyoruz” dediği belirtildi. RojNews sitesi haberi Türkçeye çevirirken Eyad Hisên’in “Rojava ve Başur kapılarının KDP tarafından kapatılması siyasi bir karardır. Rojava ve Başur arasında her gün ürün alışverişi, değişimi oluyordu. Kapının kapanması bölge ticaretine zarar veriyor. Rojava ve Başur ekonomisi de de olumsuz etkiliyor. Bu uygulamaların çok ciddi sonuçları var. Kapının açılacağını umuyoruz. Kapının yeniden açılması için çabalar devam ediyor” biçiminde tercüme etti.
RojNews’in Eyad Hisen’in açıklamasını Türkçe ayrı, Kurmanci ayrı ve Sorani lehçesinde ise  ise ayrı biçimlerde yazdı.

PKK medyası pek çok kez Güney ve Rojava Kürdistan’a dönük haberleri Türkçeye çevirirken açıklamalarda tahrifat yapıyor. Halkın Türkçe bilmediği, itiraz edemeyeceğini düşünerek kendi kitlesini motive etmek için basın ahlakını gözetmeyen yalanlara ve kara politikaya baş vuruyor.

Sitemiz daha öncede PKK medyasının Xidircice köyünde şehit düşen 10 Peşmerge içinde her lehçeden farklı haber yapmasını deşifre etmişti. RojNews Türkçe’nin editörü Seyit Evran’ın koordine ettiği yalan haberler ve tahrifat kampanyası konusunda Güney Kürdistan halkı da artık ciddi bir uyanışı yaşıyor. PKK medyasının haberlerine şüphe ile bakılıyor.

Daha öncesi yazımıza ulaşmak için linke tıklaya bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1017365

Diğer Haberler