ABD Temsilcisi Pearl ve ENSK heyeti ile Semalka-Pêşxabûr sınır kapısına ilişkin görüştü

ABD Temsilcisi Pearl ve ENSK heyeti ile Semalka-Pêşxabûr sınır kapısına ilişkin görüştü

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Matthew Pearl ile görüşen ENKS heyeti, PYD’ye bağlı silahlı grupların hak ihlalleri ve faaliyetlerinden dolayı Pêşxabûr-Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapandığını vurguladı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Muhammed İsmail, Fesla Yusif, Sileman Oso ve Faysal Yusif’tan oluşan ENKS heyetinin dün ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Matthew Pearl ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada ABD’nin bölgedeki varlığının önemine vurgu yapan ENKS heyetinin, PYD’ye silahlı grupların hak ihlalleri ve faaliyetlerinden dolayı Kürdistan Bölgesi’nin Pêşxabûr Sınır Kapısı’nın kapattığını, bunun da vatandaşların mağduriyetine sebep olduğunu dile getirdiği kaydedildi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Yardımcısı Matthew Pearl’ün ise ülkesinin ENKS ile ilişkilere önem verdiğini ifade ederek, Pêşxabûr Sınır Kapısı’nın açılması için ilgili makamlarla temasa geçeceğini söylediği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca, “ABD Temsilcisi, ticaret ve insani yardımlar konusunda sorun yaşanmaması için ‘ABD sınır kapısının açılması için çaba harcıyor’ dedi” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler