Fazıl Mirani açıkladı: Irak Cumhurbaşkanı için KDP ne düşünüyor

Fazıl Mirani açıkladı: Irak Cumhurbaşkanı için KDP ne düşünüyor

PDK Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Irak Parlamentosu Yardımcısı’nın PDK’den seçildiğini ve bunun Cumhurbaşkanlığı makamını YNK’ye bıraktıkları anlamına geldiğini söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Irak Parlamentosu Yardımcısı’nın PDK’den seçildiğini ve bunun Cumhurbaşkanlığı makamını YNK’ye bıraktıkları anlamına geldiğini söyledi.

Gazetecilere sorularını yanıtlayan PDK Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Irak Cumhurbaşkanlığı için aday belirlemekle ilgili karar vermediklerini kaydederek, Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı’nın PDK’den seçilmesiyle Irak Cumhurbaşkanlığı’nın YNK’ye bırakıldığının anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

Siyasette dostluk ve düşmanlıkların sürekli olmadığını kaydeden Mirani, bunun ortak çıkarlar çerçevesinde değiştiğini belirtti.

Irak Parlamentosu Başkanlığı seçimlerinde sorunlar yaşanmışsa, cumhurbaşkanı ve başbakan seçimlerinde aynı sorunların yaşanmaması için çalışılması gerektiğini kaydeden Mirani, PDK ile YNK’nin Irak Parlamentosu’nda dün gerçekleşen oturumda ayrı tutum benimsemelerinin iki parti ilişkilerine etkisinin olabileceğini ancak bunun uzun süreli olmayacağını ifade etti.

Erbil-Bağdat ilişkilerine değinen Mirani, “Eğer Bağdat geçmişten ders almışsa Erbil’le ilişkileri iyi olmalı” dedi.

Diğer Haberler