Mesut Barzani yeni Parlamento Başkanlığı heyetini tebrik etti

Mesut Barzani yeni Parlamento Başkanlığı heyetini tebrik etti

 Başkan Mesud Barzani, Irak Parlamentosu Başkanlığına yeniden seçilen Muhammed Halbusi ile yardımcıları Hakim Zamli ve Şaxewan Abdullah’ı tebrik etti.

Başkan Mesud Barzani, yayımladığı mesajda yeni Parlamento Başkanlığı heyetini tebrik ederek görevlerinde başarı diledi.

Barzani mesajında, “Irak Temsilciler Meclisi Başkanı ve iki yardımcısının seçilmesi Irak’ta siyasi sürecin ilerletilmesi açısından önemli bir adımdır. Bu vesileyle Parlamento Başkanlık Divanı’na seçilen Muhammed Halbusi, Hakim Zamilî ve Şaxewan Ebdullah’ı tebrik ediyorum.” dedi.

Barzani mesajın devamında ise; “Bu adımın, Irak’ta siyasi süreci düzene sokmak, müreffeh ve istikrarlı bir gelecek inşa etmek ve demokrasiyi, ortaklığı güçlendirmek için zemin hazırlamak adına iyi bir başlangıç olarak nitelendiren Barzani, “Buradan sözlerini tutarak sürecin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm dostlara ve siyasi partilere teşekkür etmek istiyorum. Şüphesiz Irak Parlamentosunun bugünkü adımı, birlik olup yeni bir sayfa açmak, zorlukların ve yanlış anlamaların üstesinden gelmek için bir fırsat olacaktır. Aynı zamanda, ülkedeki bileşenler ve devlet kurumları arasında güven inşa etmek için bir kapı olacaktır” dedi.

Diğer Haberler