Rojava: PYD asayişi bir Kürt siyasetçiyi daha kaçırdı

Rojava: PYD asayişi bir Kürt siyasetçiyi daha kaçırdı

 Rojava’nın Dirbêsiyê kentinde Suriye Kürt Geleceği Hareketi(Partiya Şepêla Pêşeroj a Kurd li Sûriye) bir üyesini kaçırıldığı bildirildi.

Suriye Kürt Geleceği Hareketi Dışilişkiler Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada PYD asayişi suçlandı: “Demokratik Birlik Partisi’ne(PYD) bağlı silahlı güçler Dışilişkiler Komitesi’nin ENKS yerel temsilcisi Ebdilrehîm Temê’yi Dirbêsiyê’nin Til Xezal köyünden kaçırarak bilinmeyen bir yere götürülmüştür.”

Üyeleri Ebdilrehîm Temê yaşamı ve sağlığının tüm sorumluluğunun PYD’ye ait olacağı belirtilen açıklamanın devamında başta üyeleri olmak üzere tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılması, ENKS üyesi parti, yönetici, sempatizen ve taraftarlarına yönelik düşmanca saldırılardan vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.

2011’de Suriye krizinin başgöstermesi ile birlikte rejim güçlerinin çekilmesi ile PYD Rojava’da yönetim ve askeri güç oluşturdu.  Rojava idaresine geçen PYD asayişi diğer Kürt partilerine yönelik baskılarını arttırdı. Çok sayıda ENKS yönetici, üyesi, taraftarı kaçırıldı, bazıları işkence ile katledildi, bazıları ise hala PYD’nin zindanlarında hukuksuz bir şekilde tutuluyor.

Diğer Haberler