Türkiye’ye bağlı çeteler Efrin’de ağaçları kesiyor

Türkiye'ye bağlı çeteler Efrin'de ağaçları kesiyor

Efrin İnsan Hakları Örgütü, Türkiye ile birlikte Rojava’nın Efrin kentine giren Suriye Milli Ordusu (SMO) adı altındaki silahlı çete grupları tarafından zeytin ağaçlarının kesilmesinin sistemli bir şekilde devam ettiğini belirten bir rapor yayınladı.

Raporda, SMO mensubu silahlı grupların zeytinleri çalmanın yanı sıra zeytin ağaçlarını keserek kışlık yakacak diye para ile sattıkları belirtildi.

Bölgedeki çiftçi ve köylülerin şikayetlerine rağmen, şu ana kadar yasal bir işlemin yapılmadığı ve ağaç kesiminin devam ettiği belirtilen raporda, geçtiğimiz günlerde Afrin’in Meydank köyünde 170, Elbiske köyünde 70, Qesim köyünde 60, Coqe köyünde 150 ve Kefir Zite köyünde 24 ağacın kesildiği kaydedildi.

İnsan Hakları Örgütü ayrıca,  Marat, Xelner ve Kefir Şile köylerinin ovalarındaki elektrik direklerinin de El-Hemzat grubu mensupları tarafından kesilerek çalındığını açıkladı.

Rojava’nın Efrin kenti 18 Mart 2018 yılında Türkiye ve silahlı grupların kontrolüne girdikten bu yana binlerce zeytin ağacının kesildiği biliniyor. Türkiye’ye bağlı çetelerin hak ihlallerini durdurmak için şu ana değin uluslarrası alanda da hiç bir adım atılmadı. Efrin şehrinin demografisi tümden değişme tehlikesi ile karşı karşıya.

Diğer Haberler