İran’ın Kürt inkarı: Kürtçe öğretmeni Zara Muhammedi 5 yıl hapis yatacağı Sine Cezaevi’ne atıldı

İran'ın Kürt inkarı: Kürtçe öğretmeni Zara Muhammedi 5 yıl hapis yatacağı Sine Cezaevi'ne atıldı

Rojhılat’ın Sine kentinde, Kürtçe dersler verdiği için 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Zara Muhammedi bu cezaevine girdi.  Çok sayıda kişi Muhammedi’ye destek için mahkeme önünde bir araya geldi. Muhammedi, “Umudunu cezaevlerine bağlayan düşmanların kül başına” dedi.

Sine (Senendec) kentinde Nûjin Derneği Sosyal ve Kültür Komisyonu Üyesi olan Zara Muhammedi, öğrencilere Kürtçe ders verdiği için Şubat 2020’de Sine Devrim Mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muhammedi’nin kararın bozulması için mahkemeye yaptığı başvuru Mahkeme Başkanlığı tarafından reddedilmiş ve kendisinden güvenlik güçlerine teslim olması istenmişti.

Bugün Sine Mahmekesinin önünde toplanan çok sayıda kişi Muhammedi’ye destek verdi.

Burada bir konuşma yapan Kürt öğretmen, “Bu destek, sadece benim için değil, halkı için mücadele eden eden herkes içindir. Göstermiş olduğunuz saygı ve nezaketle hapiste olduğum her saniye emin olun daha büyük bir güven ve inançla çalışacağım” dedi.

Muhammedi ayrıca ünlü Kürt şair Qani’nin, “Umudunu cezaevlerine bağlayan düşmanların kül başına” dizelerini okudu.

“Zara öğretmen yalnız değildir”

Mahkeme önünde konuşan Nûjîn Derneği Meclisi Başkanı Soma Pumuhammedi de, “Nûjîn Derneğinin kurucularından Zara öğretmen 11 yıldır gönüllüce çalışıyor. Hergün her saniye cesurca çabaladı. Zara öğretmen yalzız değildir” dedi.

Nûjîn Derneği’nin ilk günden beri Zara Muhammedi’yi yalnız bırakmadığını belirten Purmuhammedi, “Hepimiz de biliyoruz ki bu mesele Zara öğretmenin şahsi meselesi değil, bir derneğin de değil, bir ulusun temel hakları meselesidir” diye konuştu.

Diğer Haberler