Şengal’i yaşanamaz hale getiren PKK neyin intikamını alıyor?

Şengal'i yaşanamaz hale getiren PKK neyin intikamını alıyor?

Şengal PDK Sorumlusu Qasim Reşo, PKK’nin Şengal’de seçimlerin kaybetmesinin intikamını PDK kadrolarından aldığını söyledi.

Önceki gün kaçırılan Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) kadrosu Ehmed Husên Hamed’in cesedi dün Şengal’in kuzeyinde bulunan Sinune nahiyesinde bulundu.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Şengal PDK Ofisi Sorumlusu Qasim Reşo, Şengal’de kaçırma ve öldürme olaylarının devam ettiğini özellikle PDK kadroları, taraftarlarının kaçırılarak katledilmesinin normalleştiğini belirterek, “Şengal’de var olan kargaşa nedeniyle güvenlik ve asayiş kalmamıştır” şeklinde tepki gösterdi.

Qasim Reşo sözlerini şöyle sürdürdü: “Şengal’deki silahlı gruplar  PDK taraftarları ve kadrolarını hedefliyorlar. En son dün(7 Ocak) PDK’nin kadrosu Ehmed Husên ölü bulundu.

PKK silahlı güçleri Şengal halkını tehdit ediyor, PDK taraftarları ve kadrolarına katlederek gözdağı veriyor.”

PKK’nin erken seçimlerde PDK adaylarının Şengal’de kazanmasını hazmedeğini söyleyen PDK yetkilisi “Şengal halkı 10 Ekim’de PDK adaylarına oy verdi. PKK ve Haşdi Şabi adayları oy alamadı. Şimdi seçimlerde elde edilen sonuçlarından ötürü Şengal halkından intikam alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Peşmerge’nin Şengal’e dönmesi halinde bölgede normalleşme yaşanacağını dile getiren PDK Şegal Ofisi Sorumlusu “Şengal halkı PKK’nin Şengal’de güvenliğini sağlayacağına dair inançları kalmamıştır. Bundan ötürü Şengalli sığınmacılar evlerine dönmek istemiyor. PDK ve Peşmerge dönerse Şengal halkı da topraklarına dönecektir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler