Haşdi Şabi taraftarları Bağdat’ta Federal Mahkeme binasını kuşattı

Haşdi Şabi taraftarları Bağdat'ta Federal Mahkeme binasını kuşattı

 Irak’ın başkenti Bağdat’ta Haşdi Şabi yanlıları seçim sonuçlarını protesto etmek için sokağa çıktı, bazı köprü ve yollar kapatıldı.

Seçim sonuçlarını protesto için Bağdat’taki Federal Mahkeme binası önünde toplanan Haşdi Şabi yanlılarının binaya girmeye çalıştığı bildirildi. Kentteki Cumhuriyet Köprüsü ile Yüksek Köprü’nün da ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

K24’ün haberine göre; Irak Federal Mahkemesi’nin kısa süre sonra, seçimin sonuçlarının iptali için Şii Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri tarafından yapılan başvuruyu görüşeceğini aktardı.

Mahkemenin itirazı reddedeceği ve seçim sonuçlarını onaylayacağı yönünde sızan bilgiler, Haşdi Şabi yanlılarını sokağa döktü. Muhabirimiz, hükümet kurma görüşmeleri için Şii taraflarca kurulan “İş birliği Çerçevesi” yanlılarının dün gece yaklaşık 300 araçla Bağdat’a girmeye çalıştığını aktardı.

Yaşanan gerginlik nedeniyle güvenlik güçleri bazı ana yolları ulaşıma kapattı. Haşdi Şabi ve İş Birliği Çerçevesi yanlılarının korunaklı Yeşil Bölge önünde de toplandığı gelen bilgiler arasında.

Güvenlik güçleri ayrıca, mahkeme binası önünde güvenlik şeridi oluşturmuş durumda. Çevrede zırhlı araçların konuşlanması dikkat çekti.

İstihbarat teşkilatına ait 3 insansız hava aracının Federal Mahkeme binası üzerinde gözlem uçuşu yaptığı kaydedildi. Seçimde büyük bir yenilgiye uğrayan Haşdi Şabi’nin bazı bileşenleri, seçim sonuçlarına karşı çıkıyor.

Diğer Haberler