PKK, Rojava’da Roj Peşmergelerinin ailelerini sınır dışı etmekle tehdit ediyor

PKK, Rojava’da Roj Peşmergelerinin ailelerini sınır dışı etmekle tehdit ediyor

.BasNews’e konuşan Kürt aktivist ve hukukçu Mehmûd Elo, Suriye Demokratik Güçleri’nin(HSD) PKK tarafından kurulan istihbarat biriminin Kobanê’de Roj Peşmergelerinin ailelerini ifadeye çağırarak “çocuklarının Peşmergeliği bırakmaları ve HSD’ye katılmaları” aksi halde aileleri Rojava’dan sınır dışı etmekle tehdit ettiğini söyledi.

PKK daha önce de Roj Peşmergelerinin ailelerini çocuklarının Peşmergeliği bırakması için baskı uygulamış, aileleri sınır dışı etmekle tehdit etmişti.

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS) bir çok kez PKK ve PYD’yi tıpkı  diktatör rejimler gibi Roj Peşmergelerinin ailelerini çocuklarına karşıt konuşmaya mecbur bıraktıkları ve aileleri sürgünle tehdit ettikleri yönünde eleştirmişti.

Roj Peşmergeleri, Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge Bakanlığı’na bağlı Rojavalı gençlerden 2011’deki Suriye krizinin patlak vermesiyle kuruldu.

Rojava Kürdistanı’nı korumak amacıyla kurulan Roj Peşmerge Birlikleri, Rojava’da aktif olmaları PKK tarafından engellendi.

Roj Peşmergeleri IŞİD terör saldırılarında Kürdistan Bölgesinde en cephede yer aldılar, savaşta çok sayıda şehit ve yaralı verdiler.

Diğer Haberler