Hawar News Kürt siyasetçinin konuşmasını çarpıttı, siyasetçiden itiraz geldi

Hawar News Kürt siyasetçinin konuşmasını çarpıttı, siyasetçiden itiraz geldi Salih Gedo, Suriye Kürtleri Demokratik Sol partisi, Hawar News ANHA; Peşhabur Semalka, Cıwanen Şoreşger,

PKK’nin Rojava’daki medyasının bir parçası olan Hawar News Kürt siyasetçinin Kürdistan Bölgesini kınadığını belirten bir haber yayınladı. Kürt siyaseçiden ANHA’nın haberine tekzip geldi.

Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi Sekreteri Salih Gedo sosyal medya hesabından Hawar Haber Ajansı ANHA’nın kendisi adına yayınladığı haberin doğru olmadığını ve kendisinin bu ifadeleri kullanmadığını açıkladı.

Dün ANHA tarafından Gedo adına bir haber yayınlanmış bu haber PKK’ye yakın Ronahi TV vb. diğer medya tarafından da servis edilmişti. Habere göre Gedo “Semalka sınır kapısını kapatmak yerine KDP gerilla cenazelerini vermeliydi” biçiminde açıklama yapmış ve Kürdistan Bölgesi yetkililerini kınamıştı.

Gedo Darka Mazi kaynaklarına yaptığı açıklama ile ANHA’ da çıkan haberin kendi konuşması ile ilgisi olmadığını, konuşmasının tüm içeriğinin değiştirildiğini söyledi.

Salih Gedo şunları söyledi: “Ben sözlü röportaj verdim. Fakat hiçbir şekilde konuşmamda KDP ve Kürdistan Bölgesini hedefleyen ve kınayan sözler geçmedi.  Ajans bu sözleri benim adıma söylemiş ama haberim yok.”

Selih Gedo ANHA’da konuşmasının düzeltilmesini istedi. 12 Aralık tarihli sosyal medya paylaşımında Gedo’nun şu sözleri yer aldı: “ANHA’nın isteği üzerine ben 20 Aralık tarihinde Semalka kapısının kapanmasına dönük bir açıklama yaptım. Sınır kapısının kapanmasının Rojava halkına zarar verdiğini çünkü Rojava’nın bölge devletleri ve özellikle de Türkiye’nin kuşatması altında olduğunu söyledim.

Gedo: Cıwanen Şoreşger’in Peşhabur kapısına saldırması büyük bir hatadır

Gedo açıklamasının devamında şunları belirtiyor: “ANHA açıklamamda dedim ki Ciwanên Şoreşger’in Peşabur kapısına saldırması büyük bir hatadır ve bu Özerk Yönetimin adına da zarar veriyor. Sözlerim bunlardı ve bunları Kürtçe söyledim. Fakat onlar her şeyi değiştirmişler ve ağzımdan çıkmayan sözleri kullanmışlar.

Gedo açıklamasının devamında da şunları söyledi: “Ben ANHA’ya yaptığım konuşmada dedim ki bizim Kürdistan Bölgesi’ndeki kardeşlerimizle sorunları Kürdistani ruhla konuşarak ve diyalog yolu ile çözmemiz lazım. Çünkü şiddet sadece düşmanlarımıza hizmet eder.

PKK medyası Kürdistan Bölgesini karalamak için birçok kez gerçek dışı haberler yapıyor ve bunları yayıyor. Ayrıca zaman zaman kendi taraf ve kadrolarını yazar, sanatçı vb. isimlerle TV’lere çıkarıp Kürdistan Bölgesi karşıtı konuşturuyor. Etik değerleri hiçe sayarak yapılan bu haberler Kürtler arası ilişkilere zarar veriyor.

Gedo’nun sosyal medya paylaşımları:

Hawar News Kürt siyasetçinin konuşmasını çarpıttı, siyasetçiden itiraz geldi

Diğer Haberler