PKK’ya bağlı güçler evinin damına Kürdistan Bayrağı asan Ezidi bir Peşmergeyi kaçırdı

PKK’ya bağlı güçler evinin damına Kürdistan Bayrağı asan Ezidi bir Peşmergeyi kaçırdı

Seîd  Mirad Qasim Ezidi bir Peşmerge ve 13 Eylül tarihinden beri akibeti bilinmiyor. Bilinen tek şey Seîd ’in PKK’ye bağlı güçler tarafından Şengal’de kaçırıldığı. Ailesi’nin tüm girişimlerine rağmen PKK tarafından akıbetine dair bir açıklama yapılmadı. Seîd ’in hikayesi Kürtleri içindeki kendi halkına düşman damarı anlamak için çok önemli. Çünkü o sadece Kürdistan Bayrağını evinin damına astığı için kaçırıldı.

Newroz’da evinin damına bayrak astığı için tehdit edilmiş

Seîd Miran Qasım 1995 doğumlu bir Ezidi Kürt. Şengal’deki Feqire aşiretine mensup. Girezer köyünden. Ayrıca Zerevani Peşmerge tugayında de yer alıyor. Yaklaşık dört aydır kendisinden haber alınamıyor.

Darka Mazi kaynakları Seîd Mirad’ın 13 Eylül tarihinde Şengal’in Burek köyünde yaşayan kız kardeşini ziyarette gittiğini tespit etti. Yol üzerindeki bir PKK kontrol noktasından kaçırılıyor.
Aile Seîd’in PKK’ye bağlı güçler tarafından kaçırıldığını biliyor fakat PKK’nin oğluna bir şey yapmasından çekindiği için resmi makamlara “PKK kaçırdı” şikâyeti yapmıyor. Hatta sadece mahkemeye baş vurmuş, yerel polis vb. güvenlik güçleri ile görüşmemiş. Çünkü oğullarının  PKK tarafından “işkence ile faili meçhul” edilmesinden korkuyor.

PKK’nin kara listesine girdi

Kaynaklarımız ve ailesi Seîd’in 2021 yılı Newroz’unda Serdeşte mülteci kampında evinin damına bayrak asması ile PKK’nin kara listesine girdiğini söylüyor. Serdeşt kampı Şengal’de ve PKK kadroları kampın içinde.  PKK, o gün bayrağı kaldırmasını istemiş Seîd “bu bayrak Kürtlerin” diyerek reddetmiş. Bayrak üç gün orada asılı kalmış ve ondan sonra PKK tehditleri başlamış.

PKK’nin göz korkutma siyaseti

Şengal halkı PKK’yi istemiyor. Bunu her fırsatta dile getiriyorlar hatta ırak seçimlerinde PKK kendi denetimindeki sandıklarda çok büyük hileler yaptığı halde bin oy alamamıştı. Fakat PKK halkı tehdit ediyor.  BM’nin gönderdiği yardımları vermemek, evlerini yakmak, elektriklerini kesmek, çocuklarını kaçırmak gibi birçok yöntemi var bunun. IŞİD nedeni ile büyük bir travma yaşayan halk PKK’nin bu yıldırma ve aba atından sopa gösterme yaklaşımları nedeni ile sessiz kalmayı tercih ediyor.

 Bu PKK’nin ilk Kürdistan bayrağı düşmanlığı değil

Seîd’în PKK tarafından kaçırılması sonrası Êzdîn isimli kardeşi harekete geçerek şikâyette bulunmuş. Zêrêvani güçleri de olayı araştırmak için bir komisyon kurmuş. Fakat hala Sêid’in akıbeti hakkında bir bilgi edinile bilmiş değil.

PKK’nin Kürdistan Bayrağını düşman bayrağı gibi görmesi ilk kez yaşanmıyor. Geçtiğimiz 17 Aralık günü de PKK’ye bağlı Ciwanên Şoreşger denen çete gurubu Dirbesîye’de Kürdistan Bayrak gününü kutlamaya çalışan halka saldırmış, bayrakları yere atmıştı.

Kuzey Kürdistan’da seçim dönemlerinde HDP mitinglerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal resmi açtıran, Rojava’da Suriye bayrağını sahiplenen bir duruşu var PKK’nin. HDP Türk Bayrağına, PYD Suriye bayrağına karşı değil. Fakat PKK Güçleri Irak ve Güney Kürdistan’da Kürdistan bayrağına karşı. Bu da Kürtlerin parçalanmışlık ve kendine yabancılaşmasını gösterdiği gibi PKK’nin siyasi çizgisini ve ittifaklarını da gösteriyor.

Diğer Haberler