Milletvekili Mela Cihan: PKK’nin hedefi Kürdistan Bölgesinin statüsünü yok etmektir

Milletvekili Mela Cihan: PKK'nin hedefi Kürdistan Bölgesinin statüsünü yok etmektir

 Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK), Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik) isimli çete yapılanmasını  Kürdistan Bölgesine saldırtmasında ki amacı ne? Bu konuda Kürt aydın ve yazarlar tartışıyor.  Herkes PKK’nin  Kürdistan Bölgesi ile Rojava Kürdistanı arasında bir kaos yaratmayı amaçladığı konusunda hem fikir.  Böyle düşünenlerden biri de Kürdistan Demokrat Parti (PDK) Milletvekili Mela Cîhan Hesen. Hesen bu konuda bu konuya ilişkin bazı tespitler yaptı ve uyarılarda bulundu.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan PDK Milletvekili Mela Cîhan Hesen şunları söyledi: “PKK sürekli olarak Kürdistan Bölgesi ile Rojava Kürdistanı arasında fitne geliştirmeye çabalıyor. Gençleri Devrimci gençlk adı altında örgütlüyerek Kürdistan Bölgesi sınırlarına yönlendiriyor. Burada gençleri Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerine saldırtıyor, diğer taraftan da Sêmelka Sınır Kapısı’nın açılmasını talep ediyorlar. Bu sınır kapısı Kürdistan Bölgesi ile Rojava Kürdistanı arasında bulunan tek sınır kapısı.”

Mela Cîhan Hesen açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “PKK’ye bağlı Devrimci Genlik yapılanması bir kaç gün önce aleni bir şekilde Suriye – Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) ofislerine silahlı saldırılar gerçekleştirdiler ve merkez binalarını yaktılar. Bunun yanı sıra PKK sürekli olarak ortalığı karıştırmak için Suriye’de bulunan silahlı güçlerini Şengal’e geçiriyor ve bütün bunları yaparken bir de Kürdistan Bölgesi’nden destek istiyor. Bunlar aslında her iki Kürdistan parçası arasında fitne geliştirmeye yönelik adımlar aslında.”

PKK’nin silah zoruyla Rojava Kürdistanı’na sahip olduğuna dikkat çeken Mela Cîhan Hesen açıklamasının sonunda şu hususlara değindi: “Qandil ne isterse Rojava Kürdistanı’nda bulunan PKK onu yapıyor. PKK şimdi de Kürdistan Bölgesini kendi silahlı güçlerinin merkezine çevirmeye uğraşıyor. PKK’nin burada asıl hedefi Kürdistan Bölgesi’nin var olan statüsünü yok etmekle alakalı.”

Diğer Haberler