Emine Şenyaşar 11’inci kez ifadeye çağrıldı

Emine Şenyaşar 11'inci kez ifadeye çağrıldı

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi Hacı Esvet Şanyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki ‘Adalet Nöbeti’ 288. gününde devam ediyor. Polisler, Emine Şenyaşar’ı, “Kamu görevlisine hakaret” ettiği iddiasıyla ifade vermek için adliyeye çağırdı. Şenyaşar,  nöbet eylemine başından bu yana 11 kez ifadeye çağrıldı.

Emine Şenyaşar savcılıkta sorulan bütün sorulara, “Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü?” diye cevap vereceği ifade edilirken, Emine ve Ferit, “ifade vermek” için avukatları ile adliye binasına geçti.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında gerçekleşen saldırı, silahlı çatışmaya dönüşmüş, Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti.

Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar 17 Haziran’da taburcu edildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Diğer Haberler