Haydar Qurbani’nin ailesi ile telefon konuşması yayınlandı

Haydar Qurbani’nin ailesi ile telefon konuşması yayınlandı

19 Aralık tarihinde Sine’de idam edilen Haydar Qurbani’nin ailesi ile yaptığı son konuşmanın ses kayıtları yayınlandı. Haydar Qurbani ailesi ile yaptığı konuşmalarda İran idam devletine karşı açık tavır alarak, canımı halkıma feda ediyorum diyor.

Konuşmanın tamamı şöyle:

Ben çelikten bir iradeye sahibim, Allah adına yemin olsun ki zerre kadar, zerre kadar, zerre kadar çelikten irademe etkisi olmamıştır.

Beni idam bile etseler bile ben hırsızlık için, yolsuzluk için, insanların malını yediğim için tutuklanmadım.

Kürdistan için onurdur, Kürt halkı için onurdur, ailem için onurdur.

Sevgili ailem, kız kardeşlerim, erkek kardeşlerim, halkına bağlı olanlar ve akrabalarım benim gibi inançlı olun. Benim gibi düşünün.

Ben kendim ovadayım, ama üç kahraman kardeşim Kürdistan Bölgesinde IŞİD’e karşı mücadelede patlamada şehit düştü. Üç kardeş bir aileden şehit düştü.

Benim canım, kanım onlarınkinden değerli değil. Ben bin canım olsa onurlu bu halka, Kürtlere ve vatansever aileme feda olsun.

Heyder Qurbanî, 16 Ekim 2016 tarihinde kayınbiraderinin kendi aracında Doğu Kürdistanlı Peşmergeleri bir eyleme götürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak “İran Kürdistan Demokrat Partisi’ne işbirliği ve üyelik” suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Heyder Qurbanî suçlamaları reddederek karara itiraz etmişti. Dosyası Yargıtay’da incelenen Heyder Qurbanî bu sabah gün doğmadan gizlice idam edildi.

Heyder Qurbanî Kamyarak nüfusuna kayıtlı evli 3 çocuk babasıydı.

Haydar Qurbani’nin ailesi ile telefon konuşması yayınlandı

Diğer Haberler