PSK: Maraş sonrası da Alevilere ve Kürtlere yönelik katliamlar sürdü

PSK: Maraş sonrası da Alevilere ve Kürtlere yönelik katliamlar sürdü

 Maraş’ta 19 Aralık 1978’de Alevi Kürtlere karşı yapılan katliama ilişkin Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) yazılı bir açıklama yayımladı.

PSK yayımladığı açıklamada, “Gerçekleştirilen katliamın gerçek failleri açığa henüz daha çıkartılmış değil.  Katliamın dosyaları devlet imzalı diğerleri gibi Ankara’nın dehlizlerinde kaybedildi. Bu nedenledir ki Maraş’ın yarası kanamaya devam ediyor” diye ifade etti.

PSK’nin yayımladığı açıklama şu şekilde:

“Devletin derinliklerinde planlanıp fanatik Müslümanlar ile Ülkücü faşistler eliyle hayata geçirilen Maraş Katliamının üzerinden 43 yıl geçti.

Maraş’ta 19 Aralık 1978’de başlayan ve bir hafta süren katliamda, büyük çoğunluğu Kürd olan Alevilerin evleri yakıldı, işyerleri yağmalandı. Bir hafta boyunca devletin güvenlik güçlerinin gözleri önünde süren saldırılarda çoğunluğunu kadın, çocuk ve ihtiyarların oluşturduğu 500’den fazla kişi öldürüldü, yüzlercesi de yaralandı.

Tekçi devlet anlayışına ve geleneğine uygun olarak gerçekleştirilen katliamın gerçek failleri açığa henüz daha çıkartılmış değil.  Katliamın dosyaları devlet imzalı diğerleri gibi Ankara’nın dehlizlerinde kaybedildi.

Bu nedenledir ki Maraş’ın yarası kanamaya devam ediyor.

Bu nedenledir ki Maraş sonrası da Alevilere ve Kürtlere yönelik katliamlar sürdü, Aleviler İstanbul Gazi Mahallesinde Pogroma uğradılar, Madımak’ta diri-diri yakıldılar.

TSK savaş uçaklarının saldırısına uğrayan Kürd gençleri Roboski’de param parça oldular.

Bugün de iktidarın gözleri önünde Alevilere yönelik saldırıların yolunu açan ve teşvik eden fetvalar veriliyor, Cemevleri ve Alevi kurumlarına saldırılar devam ediyor.

Alevi inancı ve kültürü bugün de amansız bir baskı altında tutuluyor, devletin Alevileri asimile etme politikası sürüyor.

Maraş ve öteki katliamları gerçekleştiren zihniyet ve yapı yerinde duruyor.

Katliamın acısının dinmesi, akan gözyaşlarının durması için, devlet kendisiyle yüzleşmesi, gerçek failleri açığa çıkartmalıdır.

İnsanlık suçu işleyen katliamın failleri UCM-Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıdırlar.

Maraş Katliamının kurbanlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Diğer Haberler