PKK’nin yaptığı provakatif siyasi şovun bedelini halk ödüyo

PKK’nin yaptığı provakatif siyasi şovun bedelini halk ödüyor

PKK tarafından uzun zamandır Semalka sınır kapısı önünde yapılan provakatif girişim sınır kapısının kapanmasına yol açtı. Bu durum ise halkı olumsuz etkiliyor.

PKK’nin iki ayın aşkın bir süredir Semalka sınır kapısında yaptığı ve her gün tansiyonu yükselttiği siyasi provakasyon bir gurup çetenin kapıya Molotoflarla saldırmasıyla zirveye ulaştı. PKK’nin Rojava’daki örgütü PYD ve TEV-DEM bünyesinde yer alan kurumlar bir dönemdir içinde Arapların da olduğu kitleyi dönüşümlü olarak sınır kapısına götürüp, Peşmergeleri taşlatıyor, Güney Kürdistan’a dönük hareket dolu sloganlar attırıyordu. Bazı kadınlar sınırı geçmek istemiş ve Peşmergeleri taşlamıştı. Tüm tahriklere rağmen Semalka Sınır Kapısı Yönetimi olaya soğukkanlılıkla yaklaşarak olayı büyütmek istemedi.

PKK’nin Rojava yönetimi, olayın boyutlanmasını sağlamak için 15 Aralık günü Ciwanên Şoreşger adlı çete gurubu Semalka sınır kapısına saldırtmıştı. Molotof ve taşlarla görevlilere saldıran çete gurubu görevlileri yaralamıştı. Yaşanan gerginlik sonrası Semalka kapısı müdürü Şevket Berbuhari açıklama yaparak kapıyı kapatmak zorunda olduklarını belirtmişti. PKK medyası bu kez de “KDP kapıyı kapattı” manşeti ile haber yaptı. PKK’nin iki yüzlü ve utanmaz yüzünü ortaya koyan bu olay PKK’nin halka verdiği değeri de gösteriyor.

Semalka sınır kapısı Rojava halkı için hayati önemde bir kapı. Halk tüm gıda ve yaşamsal ihtiyaçlarını buradan gideriyor. PKK ise birçok zaman bu hayati kapıyı siyasi bir malzeme haline getirmek istedi. Kapının açık olduğu zamanlar bile kapının kapalı olduğunu vb söyleyerek halkı kışkırtmak istedi. Son olarak ise 80 günlük bir kışkırtmanın ardından kapının kapanmasına yol açtı. Kapının kapanmasının üzerinden dört gün geçtiği halde Qamişlo pazarında birçok temel gıda daha az bulunur oldu.

PKK’nin provakatif şovu maalesef ki halkın yaşam koşullarını zorlaştırmaya devam ediyor.

Diğer Haberler