Hewler’de ürküten sel bilançosu: 21 milyar dinar

Hewler'de ürküten sel bilançosu: 21 milyar dinar

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw, sel felaketinde 21 milyar dinar zarar oluştuğunu açıkladı. Xoşnaw son dönemde IŞİD saldırılarındaki şahadetler ve sel felaketi nedeniyle yeni yılda herhangi bir resmi kutlamanın olmayacağını kaydetti.

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw bugün düzenlediği basın toplantısında Erbil’de gerçekeleşen sel felaketinde 12 kişinin yaşamını yitirdiğini 2 kişinin henüz cesedine ulaşmadığını açıkladı.

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw açıklamasında, ”17 Aralık gecesi Erbil merkez ve köyleri ile çevresinde gerçekleşen sel felaketinde 12 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişinin cenazesi adli tıptan alınarak yakınlarına teslim edildi. Hayatını kaybedenlerden biri Ezdi Kürt olmak üzere 3’ü Kürdistan vatandaşı, 3 Arap, bir Türkiye ve 2 Nepalli vatandaşıydı. 2 kişinin ise hâlâ cesedine ulaşılamadı” dedi.

Yaşanan selin verdiği maddi zarara ilişkin ise Erbil Valisi Umêd Xoşnaw şunları belirtti:

”2 bin 509 ailenin evlerinin içerisinde maddi zarar meydana geldi, 402 evin duvarları yıkıldı kapı ve pencereleri büyük zarar gördü.Bazıları sel felaketi mağdurlarına yardım etmeye giden resmi görevlilere ait toplam  867 otomobil selden büyük zarar gördü.”

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw,  selde ayrıca 153 iş yeri, market, depo ve garajın kullanılamaz hale geldiğini, çok sayıda küçük baş hayvanın telef olduğunu ve bazı ekili tarım arazisinin zarar gördüğünü sözlerine ekledi.

Umêd Xoşnaw,  sel nedeniyle şehir merkezi ile bazı köy ve nahiyelerinde yolların bozulduğu, bazı resmi daireler ile okul binalarının kullanılmaz durumda olduğunu kaydetti.

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw,  17 Aralık tarihinde meydana gelen zararın hükümete maliyetinin 20 ile 21 milyar dinar olduğunu açıkladı.

Erbil Valisi Umêd Xoşnaw,  ayrıca son dönemdeki IŞİD saldırılarında şehit olan sivil ve Peşmergeler ile sel felaketi nedeniyle resmi olarak yeni yıl kutlamaların yapılmayacağını dile getirdi.

Diğer Haberler