Türkiye’ye bağlı çetelerin işkenceleri Efrin’li bir gencin daha ölümüne yol açtı

Türkiye'ye bağlı çetelerin işkenceleri Efrin'li bir gencin daha ölümüne yol açtı

Efrinli genç adam Türkiye’ye bağlı çetelerin  Rai cezaevinde gördüğü ağır işkence sonucu yaşamını yitirdi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, Efrin’in Raco ilçesinde yaşayan Türkiye destekli çeteler arafından Ria cezaevindeağır işkencelere maruz kalan 32 yaşındaki Mihemed Ednan Minle Elî’nin Türkiye’de bir hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre, Mihemed Ednan Minle Elî 24 mart 2018 tarihinde Türkiye destekli grupların Efrin’i ele geçirmesi ardından 30 Kürt ile birlikte kaçırılarak, Azez’deki Ria cezaevine götürüldü.  Edinilen bilgilere göre Mihemed Ednan Minle Elî ve beraberindekiler “tırnak ve diş çekme, Filistin askısı, vücuda elektrik verilmesi”  gibi çok ağır işkencelere maruz kaldı. Mihemed Ednan Minle Elî  gördüğü işkenceler sonucu sağlığı bozuldu ve ağır hastalandı. Deri kanserine yakalanan Mihemed Ednan Minle Elî’nin ağır hastalığına rağmen tedavi edilmedi ve kötü koşullarda tutulmaya devam edildi.

Efrin İnsan Hakları, Mihemed Ednan Minle Elî’nin sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Rai cezaevinden Efrin’deki Marate cezaevine nakledildi ve geçtiğimiz Ağustos ayında serbest bırakıldı. 3 yıl çok kötü şartlarda ve korkunç işkenceler gören Mihemed Ednan Minle Elî, Türkiye’deki bir hastanede tedavi görmeye başladı. Tedavi gördüğü hastaneden 16 Aralıkta taburcu olan ve evine dönen Mihemed Ednan Minle Elî aynı gün hayatını kaybetti.

Efrinli aktivistler Mihemed Ednan Minle Elî’nin Türkiye destekli çeteler tarafınan işkence gören ve hayatını kaybeden ilk kişi olmadığını, onlarca Kürt vatandaşının ağır işkencelere maruz kaldığını ve bazılarının yaşamını kaybettiğini veya sakat kaldığını belirtiyorlar.

27 Kasım günü Türkiye destekli çeteler tarafından kaçırılan, 2 yıl 6 ay büyük işkenceler gören Silêman Nûrî Numan hayatını kaybetmişti.

Türkiye destekli gruplar 16 Mart 2018 tarihinde Efrin’i ele geçirdikten sonra Azez’de Ria cezaevinde onlarca Kürt vatandaşa korkun işkenceler yaptığı bildiriliyor.

Diğer Haberler