Rojava’da ki PKK kurum yönetici Sarûxan Semalka Sınır Kapısı’na Molotof atan gençleri kutladı

 Rojava’da ki PKK kurum yönetici Sarûxan Semalka Sınır Kapısı’na Molotof atan gençleri kutladı

Rojava’daki PKK kurumlarında yöneticilik yapan Ebdulkerîm Sarûxan Selmalka (Peşxabur) sınır kapısına Molotof ve taşlar ile saldıran Ciwanên  Şoreşger isimli çete gurubunu selamladı.

15 Aralık günü Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Rojava Kürdistanı arasındaki tek resmi kapı olan Semalka – Peşxabur sınır kapısına gelen Ciwanên  Şoreşger isimli çete gurubu kapıdaki nöbetçilere Molotof kokteyli ile saldırmış, taşlar atmıştı. Rojava tarafındaki güvenlik güçlerinin engellemediği tam tersine destek vermişti. Kürdistan Bölgesi tarafında güvenliği üslenen güçler tüm tahriklere rağmen ateşli silah kullanmamış, olayın büyümesini istememişti.

Ebdulkerim  Sarûxan çeteleri kutladı

Olay sonrası Kürdistan Bölgesindeki medya kanallarına konuşan Ebdulkerim Sarûxan Semalka kapısına saldıran çeteleri kutladı.  Katıldığı televizyon programının açılışında, kendisine hiçbir soru sorulmadan “eylemcileri selamlıyorum, kutluyorum” diyen Sarûxan’ın konuşmaları tepki çekti. PKK’nin uzun yıllar cephe çalışmalarında yer alan ve daha sonra Savunma Komitesi, Tev-Dem merkez kurulu vb. birçok kurumda yer alan Sarûxan ’ın son düzenlemesi ise Rakka’da ki Demokratik Barış Kongresi yönetimine atanan Sarûxan konuşmasında büyük bir yüzsüzlük örneği gösterdi.  Çeteleri kutladıktan sonra da kapının kapatılmasını eleştirdi.

Sarûxan: Sınırları tanımıyoruz

Konuşmasında demagoji yapmaya çalışan Semalka kapısının kapanmasına yol açan süreci demagoji ile üstünü örtemeye çalışarak şunları söyledi. “Biz sınırları tanımıyoruz, Kürtler arasında sınır yoktur. Kürdistan Bölge yönetimi yani KDP şimdi de halka zarar verecek biçimde kapıyı kapattı” dedi.

Program sunucusunun ısrarla “Ciwanên Şoreşger kimdir, kimse bunları kontrol edemiyor mu?” sorusuna ise kaçamak cevap verdi. Konuşması içinde hayır bu Özerk Yönetime bağlı değil dedi. Sarûxan ayrıca “Peşmergeler bu gençleri çağırsaydı, çay içseydi, dinleseydi” gibi absürt konuşmalarda yaptı. Program sunucusunun “Molotoflarla saldırılmış, orada resmi bir kapı var. Dünyanın en demokratik ülkesinde bile böyle bir şey kabul edilemez” demesini ise duymazdan geldi.

Neler olmuştu?

 PKK’ye bağlı Ciwanên  Şoreşger isimli çete gurubu 15 Aralık günü Semalka sınır kapısına Molotoflar ve taşlar ile saldırmıştı. Saldıran gurupların içinde Arap gençlerin de olduğu görüldü.  Saldıran gençlere ise Semalka kapısındaki Asayiş tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadı.

PKK yaklaşık olarak 70 gündür Xalifan’da Gerillalarının öldürüldüğü gerekçesi ile Semalka Sınır Kapısına bir gurup insanı yığmış durumda. Kürdistan Bölgesi ise Xalifan’da herhangi bir çatışma yaşanmadığını belirtmişti. Türk Ordusu ise açıklama yaparak belirtilen yerde gerillaları hava saldırısı ile etkisiz hale getirdiğini belirtmişti.
Buna rağmen kitlesini için siyasi gündem yaratmak için kendi asılsız iddiasını devam ettirmişti.

Diğer Haberler