Ciwanên Şoreşger çeteleri kaçırdıkları çocukların ailelerine saldırıyor

Ciwanên Şoreşger çeteleri kaçırdıkları çocukların ailelerine saldırıyor

Son birkaç aydır PKK’ye bağlı “Ciwanên Şoreşger” (Devrimci gençlik) isimli çete gurubu  Rojava’da çok sayıda Kürt çocuğunu kaçırarak savaşçı yaptı. Uzun zamandır Rojava’da aileler buna karşı tavır gösterip eylem yapıyor. Her eylemleri de PYD yönetimi tarafından engelleniyor.

 PKK’ye bağlı “Ciwanên Şoreşger”  çetelerinin kaçırdığı çocuklardan Hediya Enter’in ailesi “Kızımızı bırakacaklarına söz verdiler, sonra bize saldırdılar” dedi.

Çocukların aileleri Qamişlo, Hesekê ve Amudê’de Demokratik Suriye Güçleri’ni(HSD) protesto ederek çocuklarının geri getirilmesini talep ettiler. Ancak PYD’ye bağlı asayiş güçleri ailelere saldırdı. Kaçırılan çocukların akibeti bilinmezsen, Suriye ve İran güçlerinin askeri kamplarında eğitime alındıkları iddia ediliyor.

Kaçırılan çocukların tam sayısı bilinmezken 6 kız çocuğunun Qamişlo’dan kaçırıldığı biliniyor. Kaçırılan kız çocuklarından Hediya Enter’in ailesi PKK yetkililerinin kızlarını serbest bırakılacağı sözü verdiklerini ancak şuana kadar bir haber alamadıklarını söylüyor.

BasNews’e konuşan  Hediya Enter’in halası Şems Enter, “Kızlarımızı kurtarmak için bir çok girişimde bulunduk. Ancak şimdiye kadar çocuklarımız onların elinde ve bırakılmadılar” diyor.

Qamişlo’da öğretmenlik yapan Şems Enter, kentte 3 kez çocukları için protesto gösterisi düzenlediklerini, çocuklarının serbest bırakılmadığını ve asayiş güçlerinin saldırısına maruz kaldıklarını kaydediyor.

Şems Enter “PKK ilk önce bize çocuklarınızı bırakacağız diye söz verdi, sonra bu sözünü yerine getirmediği gibi ailelere saldırdı” şeklinde tepki gösterdi.

Diğer Haberler