PKK’ye bağlı çetelerin Semalka Provakasyonuna dönük Sınır Kapısı Müdüründen açıklama geldi

PKK'ye bağlı çetelerin Semalka Provakasyonuna dönük Sınır Kapısı Müdüründen açıklama geldi Cıwanen Şoreşger, PYD, PKK Xalifan, Şevket Beribuhari,

Kürdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki tek sınır kapısı olan Peşhabur-Semelka sınır kapısında dün gösteri düzenleyen kitle, Peşhabur tarafındaki güvenlik güçlerine saldırdı. Saldırıyı PKK’ye bağlı Cıwanen Şoreşger isimli çeteler yapmıştı. Saldıran çete gurubu içinde Araplar da vardı. Bu gün Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şewket Berbihari konuya dönük açıklama yaptı.

Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şewket Berbihari, yaklaşık 3 aydır Peşhabur-Semelka sınır kapısında çadır kuranların güvenlik güçlerine yönelik taşlı ve molotoflu saldırısından bazı güvenlik görevlilerin yaralandığını duyurdu.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şewket Berbihari, “Yaklaşık 3 aydır PKK’nin kararı ile Kürdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki Semelka Sınır Kapısında iki çadır kurulmuş ve günlük zorlama ile insanlar burada tutularak PKK’nin bayrak ve flamaları ile Kürdistan Bölgesi’ne karşı slogan atmaları teşvik ediliyor” dedi.

“PKK’nin tüm şiddet dayatmalarına rağmen genel çıkarlar ve sevgili Rojava halkının durumunu göz önünde bulundurarak soğukkanlı davranıp herhangi bir tepki göstermedik” diyen Berbihari, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Fakat maalesef 15 Aralık Çarşamba günü bununla da sınırlı kalmadılar ve yüz kişilik bir grupla halkın ve Semelka Asayiş güçlerinin gözleri önünde molotof, sopa ve taşlarla Peşhebur-Semelka arasındaki köprüde güvenlik güçlerimize saldırdılar. Saldırı neticesinde bazı güvenlik görevlileri ağır yaralandı, itfaiye aracının camları kırıldı.

 PKK’nin buradaki amacı sadece kaos yaratmak, Rojava halkının durumunu kötüleştirmek ve halkın çıkarlarını engellemektir. Peşhabur Rojava’lı kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşıladıkları tek yoldur. Dolayısıyla PKK Peşhabur Sınır Kapısı yolunu kapatarak Rojava halkına zarar veriyor. Sınır kapısının geliş gidişlere kapanmasından kendileri sorumludur.”

PKK uzun zamandır Türk savaş uçakları tarafından vurulan gerillalarının Roj Peşmergeleri tarafından vurulduğunu iddia ediyor. Olayın Türk savaş uçaklarınca yapıldığını Türk Silahlı Kuvvetleri de açıklamıştı. PKK cenaze isteme bahanesi ile bir gurup insanı Semalka sınır kapısına yıkmış ve eylem yaptırıyor.

Diğer Haberler