Şengal’de çatışmalar başladı: PKK’nin silahlı saldırısına Irak ordusu da cevap verdi

Şengal'de çatışmalar başladı: PKK'nin silahlı saldırısına Irak ordusu da cevap verdi

Şengal’de Irak Ordu güçleri ile Şengal Savunma Birlikleri (YPŞ) arasında çatışmalar başladı.  Bu gün sabah saatlerinde PKK’ye bağlı YBŞ adlı oluşum Irak ordusuna saldırmıştı. Çatışmalarda Irak Ordusu’na ait bir tankerin yakıldığı ve 2 kişinin de yaralandığı bilgileri paylaşılıyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal Yetkilisi İzedin Şemo, Şengal’de yaşananlara ilişkin Basnews’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Sinüne Nahiyesi’nde ağırlığı kadınlardan oluşan bir halk kitlesini caddelere çıkardı ve Irak Ordusu’nun yolunu kesti. Kısa bir süre öncede PKK silahlı güçleri ile Irak Ordusu arasında çatışma başladı. Bundan dolayı Sinüne Nahiyesi’nin şu an durumu çok karışık. Şimdiye kadarda silah sesleri duyuluyor.”

Yaşanan bu çatışmalardan dolayı halk içerisinde panik ve korkunun yaşandığına dikkat çeken Şemo açıklamasında, Irak Ordusu’na ait bir aracın bugün PKK silahlı güçleri tarafından yakıldığını ifade etti.

Diğer taraftan Kürdistan Anti – Terör Kurumu yaptığı bir paylaşımda, gösteri düzenleyen YBŞ taraftarları ile Irak Ordu’sunun karşı karşıya geldiğini, Irak Ordusu’na ait bir tankerin yakıldığını ve 2 kişinin yaralandığını duyurdu.

Açıklamanın devamında, YPŞ ile Irak Ordusu arasında yaşanan bu kargaşanın bölgeye yayılmaya başladığı dile getirildi.

Diğer Haberler