YNK’nin önemli ismi Pîre: PKK, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın iç işlerine müdahale etmemeli,

YNK'nin önemli ismi Pîre: PKK, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın iç işlerine müdahale etmemeli,

Kürdistan Yurtseverler Birliği(YNK) Politbüro üyesi Seidî Ehmed Pîre PKK’den Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın iç işlerine müdahale etmemesini, Kürdistan’ı karıştırmak isteyenlere zemin sunmamalarını istedi.

BasNews’e konuşan Politbüro Dışişlişkiler Ofisi Sorumlusu Seidî Ehmed Pîre, “Hepimiz Kürdistan’ı korumalıyız. Komşu ülkeler bazı gerekçeler ile Kürdistan’ın istikraraını bozmak ve kargaşa yaratmak isteyebilirler. Başta PKK ve Kürdistan’ın diğer parçalarındaki güçler  bu ülkelere Kürdistanı karıştırmaları için fırsat vermemelidirler” dedi.

“PKK ve diğer örgütler kendi parçaların içerisinde mücadelelerini yürütmeli” diyen Seidî Ehmed Pîre sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın içişlerine müdahale etmeyin. Irak Anayasası’nın 110’uncu maddedine göre Irak hükümeti bu güçlere karşı yasal haklarını kullanmalıdır.”

Seidî Ehmed Pîre PKK ve tüm Kürdistan güçlerine komşu ülkelerin Kürdistan Bölgesi’ne saldırı düzenlemelerine neden olacak hareket tarzından kaçınmaları çağrısını yineledi.

Diğer Haberler