Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi “Miami’de villa”  iftirasına cevap verdi

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi"Miami’de villa"  iftirasına cevap verdi

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi bugün akşam saatlerinde bir açıklama yayınladı. Açıklamada Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Miami’de milyon dolarlık bir villası olduğu iddialarına cevap verildi. Açıklamada böyle bir taşınmaz alımı kesin bir dille ret edilerek, iddiayı ortaya atanların kimliklerine ve bağlantılarına dikkat çekildi.

Açıklama şöyle:

Son birkaç gündür bazı site ve sosyal medya hesaplarında Amerikalı bir kişinin Kürdistan Bölgesi Başbabakanı hakkında asılsız bazı raporlar yayınlanmıştır. Bu raporların gerçek ile uzaktan yakından bir alakası yoktur, temelsizdir.  Bu asılsız iddialarla ilgili bazı hususları aydınlatmak istiyoruz.

Raporları hazırlayan şahıs iddialarını desteklemek için kontrat içinde bir imza kullanarak bu Kürdistan Bölgesi Başbakanına ait olduğunu iddia etmiştir, fakat bu imzanın Başbakan’ın imzası ile bir alakası yoktur.

Raporu hazırlayan kişi hakkında yaptığımız araştırmalarda bu kişinin daha önce Irak Parlamentosunda milletvekilliği yapan bir kişinin eşi ile yakın ilişki içinde olduğu tespit edildi. Milletvekilinin eşi de Amerikan vatandaşı olup Kürdistan halkına karşıt tutumu ile tanınıyor. Kürdistan’ın yurtsever halkı bu kişinin satılık tutumundan dolayı son olarak yapılan Irak seçimlerinde bu kişiye oy vermeyerek cezalandırmıştı.

Bu asılsın iddiaların Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Başbakan’ın yaptığı reformlara karşı bir organize bir kampanya olduğunu tekrarlıyoruz.

Kürdistan Bölgesi Hükümet Başbakanı Ofisi

9 Aralık 2021

Diğer Haberler