Toplu mezarlardan çıkarılan 41 Ezidi’nin daha naaşı toprağa verildi

Toplu mezarlardan çıkarılan 41 Ezidi'nin daha naaşı toprağa verildi

Şengal’in Koço köyünde IŞİD teröristleri döneminde kalma toplu mezarlarda çıkarılan Bağdat’ta kimlikleri tespit edilen cenazeler Şengal’de toprağa verilecek.

 Şengal’in Koço kentinde IŞİD teröristleri tarafından katledilen Ezdilere ait toplu mezarlardan çıkarılan kalıntılarda Bağdat’ta yapılan DNA testleri sonucu kimlik bilgileri belirlendi.

Kimlik bilgileri netleştirilen 41 cenaze bugün Koço köyünde bir törenle defnedilecek.

Koço katliamından kurtulan Elyas Salih Qasim’ın BasNews’e verdiği bilgiye göre, IŞİD teröristlerinin saldırısı öncesi köyün nüfusunun 1700’ün üzerinde olduğunu IŞİD teröristlerini bir günde kadın, çocuk, yaşlı gözetmeksizin 500 Ezdi Kürttü topluca katlettiğini söyledi.

IŞİD teröristlerinin soykırım mağduru Qasim, Irak hükümetinin IŞİD teröristlerinin saldırılarında mağdur olan Ezdi Kürtlerine şuana kadar hiçbir yardımda bulunmadığını, sadece toplu mezarda bulunan soykırım kurbanlarının DNA testleri ile kimliklerini belirlemekle sınırlı kaldığını sözlerine ekledi: “Her seferinde cenazelerin bir kısmı gönderiliyor, acılarımız yeniden tazeleniyor. Irak hükümetinden tüm cenazeleri bir kerede topluca göndermesi.”

03 Ağurtos 2014 tarihinde IŞİD teröristleri Şengal’e saldırdığında en büyük soykırımı Koço köyünde gerçekleştirdi. Şuana kadar 104 Koço katliamında şehit olanlar toprağa verildi. Bugün 41 kurban daha toprağa verilecek. Koço köyünden 360 Ezdi Kürt’ün ise akıbeti bilinmiyor.

Şengal’de IŞİD soykırımından kalma 90 toplu mezar bulundu, bu mezarlardan sadece 25’i luna kadar açıldı.

Diğer Haberler