Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu tüm muhalifleri tehdit eden bir bildiri yayınladı

Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu tüm muhalifleri tehdit eden bir bildiri yayınladı PKK; ENKS, PDK-S PYD

 Rojava’da çocuk kaçırmalar ile gündeme gelen PKK’ye bağlı “Ciwanên Şoreşger” adlı çete gurubu  kendi dışındaki siyasi yapılanmaları ve aktivistleri tehdit etmeye devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre PKK’nin Rojava’daki “Ciwanên Şoreşger”(Devrimci Gençlik) adlı çete yapılanması Arapça ve Kürtçe yayımladığı bir bildiride Özerk Yönetimi protesto eden aileleri ve onları destekleyen siyasi partileri “hain” olarak tanımladı.

Rojava’nın Dirbêsî kentinde dağıtılan bildiride PKK dışında kalan siyasi partiler hainlikle suçlandı ve “İhanetten hesap sorma zamanı” ifadelerine yer verilerek tehdit edildiği kaydedildi.

“Ciwanên Şoreşger”in bildirisinde Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS) ve bünyesindeki partileri hedef göstermesi dikkat çekti.

3 Aralık 2021 tarihinde PYD’ye bağlı silahlı güçler ENKS bünyesindeki PDK-S’nin Hesekê ofisine saldırmıştı.

ENKS yaptığı açıklamada saldırıyı kınamış, PYD’nin Roj Peşmergelerin ailelerine üyelerine yönelik göçertmek amaçlı baskıların sürdüğünü bu konuda uluslararası insan hakları örgütünü göreve çağırmıştı. PKK Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubunu muhalifleri sustumak için bir sopa olarak kullanıyor.

Diğer Haberler