PYD’nin muhalifleri şiddetle sindirme politikasına bir yenisi eklendi: PYDK ofisine saldırı

PYD'nin muhalifleri şiddetle sindirme politikasına bir yenisi eklendi: PYDK ofisine saldırı

PYD’ye bağlı güçlerin muhalif güçler üzerindeki baskısı bitmiyor.  Tutuklama, tehdit, şantaj ve fiziksel saldırı eylemlerine bir yenisi daha eklendi. PYD’ye bağlı çete gurupları muhalif bir siyasi partinin ofisine saldırdı.

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS),  PYD’ye bağlı bir çete gurubun Hesekê’deki  Kürdistan Demokratik Birlik Partisi (PYDK) ofisine saldırdığını açıkladı.

ENKS Genel Sekreterliği’nden tapılan açıklamada, PYD’ye bağlı asayiş güçlerinin ENKS ve taraftarlarına yönelik hak ihlallerinin devam ettiği belirtilerek, “3 Aralık tarihinde PYDK’nin Hesekê’deki ofisine PYD güçlerince saldırılmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında söz konusu silahlı çete gurubunun PYDK ofisini kapı ve pencerelerini kırdığı, ofisi ateşe verme giriminde bulunduğu kaydedildi.

ENKS Genel Sekreterliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ENKS bünyesindeki partiler, taraftarlar ve Roj Peşmergelerinin aileleri bu silahlı grupların fiziksel şiddetine ve tehditlerine maruz kalmakta, göç ettirmeye zorlanmaktadırlar. Ayrıca Ciwanên Şoreşger(Devrimci Gençlik) grubunun Kürt çocuklarını kaçırarak silah altına alma çalışmaları devam etmektedir.”

“Bu tür yönelimler Kürt halkının düşmanlarına hizmet etmektedir, Kürt davasına zarar vermektedir” denilen açıklamanın devamında, “Bu yönelimler ENKS ile PYNK arasındaki birlik görüşmelerine de kapıyı kapatmaktadır. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi.

ENKS açıklamasının sonunda, HSD üyelerinin işlediği suçların cezasız kaldığı belirtilerek ABD başta olmak üzere uluslararası hukuk kurumları ve insan hakları örgütlerinden sorumluluklarını yerine getirmeye, Rojava’daki hak ihlallerini önleme çağrısı yapıldı.

Diğer Haberler