Gulan Güçleri Komutanı Mensur Barzani IŞiD saldırısına uğrayan Xidirciceköyünde konuştu: Gulan güçleri buraya yerleşiyor

Gulan Güçleri Komutanı Mensur Barzani IŞiD saldırısına uğrayan Xidirciceköyünde konuştu: Gulan güçleri buraya yerleşiyor

Gulan Özel Kuvvetler Komutanı Mensur Barzani Xidircice köyünde şehit düşenlerin ailelerini ziyaret etti ve köyün güvenliği için yapacaklarını anlattı.

Şêrêjin’i ziyaret etmeye geldik

Köyde üç çocuğu şehit düşen anneyi ziyaret eden ve orda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mesrur Barzani, “Şêrêjin dediğimiz şehit annesini ziyaret etmeye geldik, ona biz senin oğullarınız, onlar Kürdistan kahramanları demeye geldik” dedi.  KDP Genel Başkanı Mesut Barzani Mahmur saldırısı sonrası kameralara konuşan üç şehidin annesi için Şêrêjin demişti.

Başkan Barzani talimat verdi köyün çevresine yerleceşeceğiz

Gulan Özel Kuvvetler Komutanı Mensur Barzani konuşmasında alana gelme amaçları hakkında da şunları söyledi: “Biz Başkan Barzani’nin talimatı ile Gulan Özel Kuvvet güçleri olarak alana geldik, köyde bir karakol kuracağız, böylelikle tehlikeli bir alanda olan köye yapılan saldırıları engelleyeceğiz. Bir kez daha böyle bir olayın yaşanmasını engellemenin yolu bu.”

Mensur Barzani konuşmasının devamında sadece Xidircice köyünü değil tüm alanı korumayı esas alacaklarını, bölgedeki halk ve diğer güçlerle iş birliği içinde alanın güvenliğini sağlayacaklarını belirtti.

2014 yılından Irak hükümetini beklemeden Kürdistanı savunduk

Mensur Barzani konuşmasında yaşanan saldırılarda Federal Hükümetin gevşek tutumundan da söz ederek “iş birliği ve koordinasyon eksikliği yaşanan saldırılara yol açıyor. Terör güçleri bu boşluktan istifade ediyor” dedi.

Mensur Barzani “Peşmerge güçleri 2014 yılından bu yana alanlarımızı korumak için elinden geleni yaptı. Bundan sonra da Irak ordusunu beklemeyeceğiz. Musul barajının Batısından Xanaqine değin her yerde Peşmerge savunma hatlarını tutmuş durumda” dedi.

Diğer Haberler